Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A kocsi irányítja az embert...

Bulcsando kérdése:

A kocsi irányítja az embert vagy az ember a kocsit ?

Figyelt kérdés
Azt megértettem hogy a politikus csak egy eszköz akit a nép kiismer és igyekszik minél jobban megszállni lévén nincsen saját élete ezért nincsenek céljai véleménye tehát neki teljesen mindegy meg nem is tudja hogy mi a jó meg a rossz kívül álló mindig csak a többség akaratára hagyatkozik olyan akár mint egy focilabda egy foci meccsen de az autó vezetésre nem tudom hogy mennyire illik ez a hasonlat lévén hogy kocsit se írányithatunk akár hogy így lényegében a kocsi is irányít minket de úgy látom hogy az autó vezetésnél a sofőr tényleg írányítja az autót amíg a politikában téged írányitanak igyekszenek jobban megszállni mint az ellenzék és a politikus mindig a többség felé fog menni bár az élet lényege az önmegvalósítás nem az írányítás

2023. okt. 20. 21:31
 1/3 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem mit akartál kérdezni, mert nem ismered a mondat végi írásjeleket és nem írtál egy értelmezhető mondatot se.

De nyilván ez nem is kérdés akart lenni hanem kinyilatkoztatás, így nem is azt akartad hogy értsék, csak helyeseljenek vagy tagadják.

Na de mit is?

2023. okt. 21. 00:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Annyit akartam kérdezni hogy mi az oka annak hogy a kocsivezetésnél te írányitod az autót amíg a politikában téged írányítanak ?
2023. okt. 21. 00:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Mivel a két dolog teljesen más, így másképp is működik.

A kocsivezetésnél te fogod a kormányt és egyedül te hozol döntéseket arról, hogy te hogyan vezeted az autót.

A politikában átadod a döntési jogodat a politikusoknak, mivel mi egy ilyen választási rendszeren alapuló képviseleti demokráciában élünk.

Az autós példádnál maradva, egy buszt sem úgy vezetnek, hogy az összes utas forgatja a kormányt és nyomja a pedált ahogy ő jónak gondolja, hanem van 1 sofőr és ő vezet. Ha rosszul vezet akkor leváltják és más lesz a sofőr.

A politikában is van olyan amikor mindenki maga hoz döntést a maga akarata szerint. Ez a népszavazás és a választás. A választáson azt döntjük el ki legyen az az 1 aki a kormányt fogja utána és vezeti az országot. Őt is leváltják ha rosszul vezet.

Ha almát hasonlítasz körtéhez akkor persze hogy nem érted miért nem ugyanolyan a két dolog.

2023. okt. 21. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!