Van még olyan ok, amiért valaki szereti a Fideszt?
Na igen a demokrácia nem arról szól hogy ki kit szeret, hanem arról, hogy ki kinek képviseli az érdekeit!
Attól, hogy a te érdekeidet mondjuk Igazmondó Szent Ferenc képviseli, még lehet hogy másét meg a rhadék Orbán.
Erről szól a demokrácia!
Nem hergelés a kérdés :) Tényleg kíváncsi vagyok.
Nekem van egy durván megrögzött Fideszes rokonom. Ő azzal érvel mindig, hogy más országban sem jobb a helyzet, meg hogyha más lenne hatalmon akkor már rég elvitték volna katonának a fiúkat.
"De mit lehet még kedvelni bennük?"
Sokféle fideszest ismerek.
1: nem a Fideszt kedveli, hanem mindennél jobban gyűlöli a baloldaliságot, Gyurcsányt, a nyugati dolgokat. A Fidesz neki a kisebbik rossz. Nem tetszik neki ami megy, de előbb törné el mindkét kezét, minthogy bármire szavazzon, aminek köze van az MSZP-hez, Gyurcsányhoz.
2: erőkultuszú emberek, akiknek két fajta ember alkotja a világot: a kemények, és a csicskák. Nekik bejön ez a tesztoszteron szagú póverkedés, hogy Orbán be mer szólni. Más kérdés, hogy csak annak mer beszólni, akiről tudja, hogy nem megy bele ilyesmibe, cserébe ha Erdogan emberei vernek magyarokat Budapesten, az el van sikálva, de hát ez ugye nem az észről szól...
3: vannak, akik megeszik a populizmust. Úgy vannak vele, hogy igaz, hogy lopnak is, hazudnak is, kínosak is, de legalább tudnak kormányozni, és nekünk is jut belőle valami. Az ugye ismét csak más kérdés, hogy ebből megint szinte semmi nem igaz, de nagyon jól elő van adva.
4: vannak akik úgy látják a Fideszt, hogy az irány jó, csak vannak azok a fránya "hibák". Mészáros Lőrinc, a stadionok építése stb mindkettőnk szerint ultragáz, a különbség annyi, hogy szerintem ezek a dolgok magának "A" rendszernek a kivetülései, szerintük pedig kellemetlen vargabetűk, amiket le kellene nyesni, és minden fasza lenne.
5: vannak, akiknek bejön a magyarkodás. Pl az, hogy foglalkoznak a határon túliakkal. Mármint én nem érzem úgy, hogy a Fidesz rettentően törődne a magyar kultúrával, de a show az hibátlan.
6: van, akinek a falusias fordulatok jönnek be. Mármint nem tudatosan, de sokan értékelik, hogy az ő nyelvükön szól Orbán. Szerintem ugyan inkább sértőek a disznóvágásos fordulatok, de mégis megvan az "én kutyám kölke" érzés.
7: olyannal is találkozom, aki számokkal is tudja igazolni az eredményeket. Pl nagyon szeretnek büszkélkedni, hogy mennyit csökkent az államadósság, vagy mennyit nőtt a reálbér. Arról már kevésbé szeretnek beszélni, hogy az első komolyabb válsággal ugyanoda ugrott az államadósság, és hogy a reálbérek a világbeli tendenciákkal együtt mozognak, ha Fidesz, ha MSZP van kormányon.
8: sokaknak ad biztonságérzetet a Fidesz. Egy kormány, amelyik erős, stabil, van kétharmada, és - szavak szintjén ugye - gondol a kisemberre. Ironikus, hogy ezek a kiszolgáltatott emberek a legnagyobb vesztesei a Fidesz rezsimnek, de mivel nekik a stabilitás mindenek felett álló igény, így szavaznak a Fideszre.
8.(14:30)
Tudsz ilyen listát az ellenzékről is írni? Csak az objektívitás jegyében.
"Tudsz ilyen listát az ellenzékről is írni?"
Attól függ, mit értesz "ilyen" alatt. Ha az eredeti kérdés tükörképeként arról kell listát készítenem, hogy miért szeretik az ellenzéket, akkor nehéz dolgom lenne, mert inkább a Fidesz utálata a közös pont.
Ha kritikus listát kellene írnom a tipikus ellenzéki szavazókról, abból össze tudnék hozni egy hasonló listát minden további nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!