Miből gondolják az azt hangoztatók, hogy a szovjet hadsereg 1956-ban ukrán volt, és ukrán nemzetiségűek rohanták le Magyarországot?
De ez szerintem akkor is irreleváns kérdés, mert mi miatt alakult ki az egész 56? Nem véletlen a szeretett orosz barátaink miatt akik oly kedvesen ide hozták a szépséges kommunizmust? Azt meg akkor meg se említem, hogy oké, levérték akkor az ukránok, de 89-ig továbbra is az orosz miatt éltünk elszigetelődve és nem fejlődtünk nagyon (legalábbis a nyugathoz képest). A Marshall segély hiányát pedig meg se kell említenem, hogy mennyire fájdalmas....
40+ évig A RUSZKIK tartották vissza az országunkat és (eleinte) aktívan terrorizálták a lakosságot. De persze buta libsi vagyok és tuti ez nem volt olyan rossz nekünk, meg már persze nem is olyan rosszak az oroszok és teljes véletlenül vernek szét azonnal bármilyen tüntetést, börtönöznek be ellenzéki politikusokat/aktivistákat, véletlen esnek ki emberek az ablakból és sorolhatnám... De jó is lenne, ha ő hozzájuk tartoznánk és nem a nyugathoz, teljesen igazatok van, már jó útra tértek!
"Hruscsovot küldték Magyarországra 56-ban"
Itt járt volna 56-ban? Inkább 58-ban.
Állítólag Romániából és Lengyelországból vezényelték ide a szovjet páncélosokat november 4.-én.
#11: "mi miatt alakult ki az egész 56? Nem véletlen a szeretett orosz barátaink miatt akik oly kedvesen ide hozták a szépséges kommunizmust?"
Nem teljesen a "kommunizmus" miatt, hanem annak sztálinista gyakorlatáért, amit az akkori magyar vezetők (Rákosi, Gerő) is szorgalmasan alkalmaztak, megfejelve az elbaltázott gazdaságpolitikával.
56-nak egyáltalán nem a kapitalista társadalom visszaállítása volt a fő célja, hanem a szocializmus reformja, amiben csak egy pont volt a szovjet csapatok kivonulása.
Na au a szép példája annak, mikor a történelmet meghamosítják. :)
Amíg a kommunista Szovjeteket kellett útálni, addig az 56-os forradalmat a szovjetek verték le.
Amikor az Oroszoknak kell nyalni a seggét és az ukránokat utálni, akkor most kiderül hogy az ukránok verték le az 56 os forradalmat.
Jaj anyám... Hova süllyedünk, miközben az 56 os hősök forognak a sírjukban.
Az egybiteseknek azt nem megyaráznám, hogy az akkori ukránok a Szovjetunió tagállama volt. De a döntést a Szovjetúnió vezetői hozták meg. És ha voltak ukrán katonák is a tankokon, nyilván nem saját meggyőződésből jöttek. Meg ugy lehet nekik is csak azt mondták "különleges művelet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!