Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Vendégmunkások helyett, miért...

Vendégmunkások helyett, miért nem tisztességes béreket fizetnek a magyaroknak?

2023. jún. 14. 13:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

20

Én nem is állítottam ennek az ellenkezőjét,bár az olcsó kelet európai munkaerő, sokszor nem azon a keretek között dolgozik ott sem , mint az őshonos.

De csupán annyit mondtam hogy gazdagabb országok, rendszeresen a szegényebb országokból hozatnak, vagy vagy csábítanak az olcsóbb sz@rabb munkára munkaerőt.

Laci Nyíregyházárol, jó eséllyel nem mérnöknek megy ki Münchenbe , mert abból van elég német.

És most ezt csinálja a Fidesz is...

Te viszont mivel az nem illik valamiért a világképedbe hogy maga a jelenség abszolút jellemzó a nyugatra, rögtön le ostobázod a másikat.

Nice! 😁

2023. júl. 7. 11:20
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Ami nálunk létminimum, az a filippínónak vagyon, főleg úgy hogy kapnak szállást és napi 3-szori étkezést sok esetben. Nyugaton ugyanúgy ha elmész gyárba dolgozni kapsz mondjuk 1400-1500 eurót, ami ott ugyebár kb. semmit nem ér, Magyarországon 500-600(1400-1500 euró) nettó viszont már átlag feletti fizunak számít.
2023. júl. 7. 12:17
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

A külföldi munkavállaló 95%-ban szállón lakik, ergo rengeteg ideje van, és mivel pénzt keresni jött, állandóan túlórázna.

A magyar temetésekre jár, szülinapozásra jár, házat újít, ügyvédhez megy, műszakira viszi a kocsit, füvet nyír, családjával lenne, szőlőt kapál, motorozna, berúgna a haverokkal a hétvégén, menne az idős szüleihez, osztálytalálkozóra, falunapra, wellness hétvégére. Ezért nem akar túlórázni.

Persze, érthető, én is ilyen vagyok, csak a multicégeket nem érdekli az életed, éljél a cégnek. A vendégmunkások azt sem tudják, mi a következő település, senkivel sincs kapcsolatuk, csak a munkaadóval, persze, hogy lojálisak, és inkább élnek a munkájuknak.

Nálunk is vannak kirgizek, kazahok, és mintha valami szótlan droidok lennének. Elmennek imádkozni, aztán annyi. Nem beszélgetnek, nem dohányoznak(egyik sem), nem isznak(egyik sem), nem pletykálkodnak, csak csendben dolgoznak, mint a diktatúrában. A magyarok meg elalszanak (volt rá példa a héten), lerobbannak a kocsival munkába menet(volt rá példa a héten), sürgős szabi kell, mert műtik anyóst(volt rá példa a héten), sürgős szabi kell, mert autót veszek, és elviszik az orrom elől(volt rá példa a héten), vagy pl. én nem megyek a másik műszakba, mert ott van a Kovács Laci, és az egy f@sz, azzal én nem dolgozok, én meg azért nem megyek a hétre délelőttre(pedig ott vannak kevesen épp), mert térkövesek vannak nálam, és délelőtt ott vagyok velük. Én meg nem jövök szombaton, mert disznóölés lesz a Gézánál, aztán én leszek a böllér, meg vasárnap éjjel nem jövök, mert lehet még nem józanodtam ki teljesen a hosszúra nyúlt disznóölés után. Nekem meg nagy a fű a kertben, én meg a kerti medencét állítom fel, jön a f@szom. Rengeteg a példa.

A vendégmunkinál ilyen nincs. Hazamegy, maximum lófrál a városban, de ott sem messze, mert eltévedne. Ül az ágyon ,telefont nyomkod, várja a munkáltató hívó szavát.

2023. júl. 7. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!