Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogy tudok kormányfő lenni?

Hogy tudok kormányfő lenni?

Figyelt kérdés
Nos. Leírom kicsit hosszabban. 18 éves férfi vagyok, életcélom hogy kormányfő legyek. Úgy tudom ehhez kell saját párt illetve hely a parlamentben. Ezt részletesebben letudjátok írni? Nagyon szépen köszönöm előre is azt értelmes válaszokat.

2023. máj. 15. 23:41
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek rosszul írtam, köztársasági elnök, nem kormányfő.
2023. máj. 15. 23:42
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Ha tudsz bólogatni, és az aláírás is jól megy, akkor szerintem nem rosszak az esélyeid.
2023. máj. 16. 00:20
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Orbán i love you fülbecalót kell hordani, kitartóan Nem feladva a kitűzött célt
2023. máj. 16. 00:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Amikor még volt köztársasági így müködött:

"A Magyar Köztársaság alkotmánya lehetővé teszi, hogy a köztársasági elnököt a Magyar Országgyűlés válassza meg. Az elnökválasztást megelőzően jelöltet kell állítani, akit a képviselők többsége támogat. A köztársasági elnöknek bizonyos feltételeknek kell megfelelnie, mint például magyar állampolgárnak kell lennie, legfeljebb 65 évesnek kell lennie az elnökség kezdetekor, valamint az Országgyűlésben kell székhelyet foglalnia legalább 5 éve. Ha Ön szeretné elnyerni a köztársasági elnökséget Magyarországon, akkor el kell érnie az országgyűlés képviselőinek támogatását és meg kell felelnie az alkotmány által előírt feltételeknek."

2023. máj. 16. 00:47
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

Azért, hogy kormányfő lehess, általában egy politikai pártban kell tevékenykedned, majd választásokon nyerni kell a pártodnak a többséget a parlamentben. Ezután a parlamenti frakciódnak kell a miniszterelnök-jelölést támogatnia, majd a parlamentben kell megszavazni a kormányprogramot és a kormányfőt.

Ha valóban érdekel a politika és szeretnél kormányfő lenni, akkor először meg kell ismerned a politikai folyamatokat és azokat a kérdéseket, amelyek a választópolgárokat leginkább érintik. Továbbá fontos, hogy széleskörű társadalmi támogatást szerezz, építs ki egy erős hálózatot, és szerezz tapasztalatot a politikai szerepvállalás különböző területein. Azt is javasolom, hogy végezz politikai vagy jogi tanulmányokat, mert ezek segítségedre lehetnek a politikai karriered építésében.

2023. máj. 16. 00:53
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Először a magyar nyelvvel kellene megismerkedned.
2023. máj. 16. 01:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Te sehogy.
2023. máj. 16. 09:17
 8/11 Zora1 ***** válasza:
szavazatokat kell vasarolnod, meghozza engeteget
2023. máj. 16. 15:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Komoly kérdésre komoly választ szeretnék!
2023. máj. 16. 18:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én vagyok az 5ös válaszoló és nem értem mi nem volt komoly a válaszomban. Mindent megtudtál ami szükséges hozzá, innentől rajtad múlik minden.

2023. máj. 16. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!