Mi a Fidesz kommunikációjának titka? Mivel érik el azt, hogy a híveik soha nem kérdőjelezzék meg a vezetés zsenialitását?
Minden ellentmondás, kudarc, irányváltás, lebukás, be nem váltott ígéret ellenére sem?
Tömegpszichologiai szempontból mi a kulcs? És miért nem tudta ez rajtuk kívül más is alkalmazni a rendszervaltas óta? Vagy inkább csak senki mást nem vitt rá erre a lélek és a lelkiismeret?
Nincs titok, a Fidesz kedvenc fogása, hogy nem ragad le a feltételezéseknél, megkérdezi számos dologról a lakosságot.
Nemzetik konzultációnak hívják ezeket és az kétségtelen, hogy maguk a kérdések, illetve a témakör is kimeríti a sugalló kérdést, de a későbbiekben a nem preferált témaköröket nem erőltetik, amire viszont van 'kapás', arra lehet építeni akár egy választási hadjáratot.
Összességében úgy is lehetne mondani, hogy megkérdezik a nép akaratát bizonyos kardinális dolgokról, persze ez így magában nem igazán van jelen, mert csak kevés dologban érdekli őket a nép véleménye, főleg ott, ahol nagyjából sejteni is lehet, mert ezek a szondázások igazolják is a kormányzói stílusukat, de mégis biztosítanak a számukra kétharmadot, amivel aztán tökéletesen tzdják az egész országot kedvük szerint irányítani.
Szerintem ez feltételezi azt is, hogy számos dologban szondázzák a közvéleményt, és ugye az ellenzőkön kívül nagyon sokan vannak az érdektelenek, így eleve olyan kérdésben nem is folytatnak propagandát, ami a céljuknak nem ad markánsan támogató eredményt.
Ez azonban nem teljesen elítélhető, mert mégis bizonyos dolgokban igyekeznek a nép akaratát képviselni,, bár kétségtelenül vannak tabu témák is, meg ahol határozott ellenállást fejtenek ki (az ellenzékkel szemben), de ezt elég jól le tudják kommunikálni, illetve lehet azt mondani, hogy maga az ellenzék járatlan a kommunikációban, lenne tanulnivalójuk.
Csak az alapjairól adok egy linket, talán a címszavak elolvasása is elég, nekünk legalább is.
"A nemzeti konzultáció nem nemzeti konzultáció, hanem propaganda. Közpénzből fideszpropaganda,"
Lehetséges, de ez ebben az értelemben, amiről a kérdés szól, nem számít.
Olyan ez, mintha a vezérürü előzetesen leszondázná, hogy ha egy bizonyos irányba vezeti kolompolva a nyájat, akkor követik e?
ma 10:02
Hülyeség.
Egyáltalán nem kíváncsiak a válaszra. Ha kíváncsiak lettek volna, akkor nem álkérdéseket tettek volna fel, hanem valódiakat.
Segítek:
Legyen-e Fudan egyetem, vagy inkább a ?
Legyen-e a Városliget beépítve?
Beköltözzenek-e a Várba?
Legyen-e népszavazás nemzeti konzultáció helyett?
A nemzeti tájékoztatók kizárólag arról szólhassanak, hogy mikor, miről lesz választás, népszavazás.
Legyen-e kötelező közzétenni átlátható módon az interneten minden közérdekű adatot,
A közzé nem tett közérdekű adatokért a mulasztót felelősségre kelljen vonni, ismételt esetben börtönbüntetést kapjanak
Legyen-e valaha olimpia, stb. Magyarországon?
A minimálnyugdíj arányához igazítsák a képviselők és miniszterelnök, államfők stb. juttatásait.
A népszavazáskezdeményezést egyszerűsítsék le a régi szabályok szerint (pl. bárki letöltheti az aláírásgyűjtő ívet, és beküldheti azt, ne legyen szigorú elszámolós aláírós ív, amiért fizetni kell, ha hiányzik, legyen hosszabb az aláírásgyűjtési idő).
Továbbá ezen felül lehessen ügyfélkapun keresztül is támogatni.
Na ezek már értelmes kérdések.
Érdekes, én ezekre nem emlékszem. Mondjuk nem is mindig töltöttem ki a kérdőíveket.
Viszont nagyon jól emlékszem a migrációval kapcsolatos és a gyermek és családvédelmi törvényre. Akik ki sem töltenek egy bizonyos kérdőívet, azokat nem is érdekli az a kérdés, jellemzően a választásokon sem vesz részt az ország közel fele, de akik válaszolnak 98%-os eredménnyel, azokra tudnak építeni.
Te is nagyon lebecsülöd a kommunikációt, ami súlyos hiba.
Az ellenzék nagyjából akkor vesztette el a választást már, amikor a Bangóné benyögte a patkányozós szavait, az rengeteg emberre negatívan hatott.
Engem például alig érdekel, ki ül a bársonyszékben, de a bátyámék fideszesek, a lányomék ellenzékiek és nekem fontos az, hogy a családunkban ne legyen ettől széthúzás.
Nekem személyesen tök mindegy, melyik párt kormányoz, nem lesz tőle semmiben más a sorsom. Lakásom már van, pénzem, meg nőm sem a politikától függ, olyan apróságoktól függ, hogy kire szavazok, hogy a fő politikai irányvonallal mennyire értek egyet.
Tudom, ez szubjektív, de úgy tűnik, számosan így vannak ezzel.
A hablaty, vagy a duma az nem érdekel, egyik párt részéről sem.
Megvan régóta a határozott véleményem a legtöbb dologról, ami egyáltalán érdekel és ezen semmilyen propaganda nem tud változtatni.
7 "Én nem szeretném, ha az ellenzék a magyar néplélekkel azonosulna, mert akkor meg én nem tudnék az ellenzékkel azonosulni és ugyanott lennénk."
Na ez a baj. Te nem vagy magyar. AKkor miért nem költözől el?
9 "Évtizedek alatt leépítették a közoktatást."
Akkor elmondom neked hogy pont az I.Orbán kormány emelte fel a felsőoktatásba felveendő hallgatók számát drasztikusan. Azt akarták hogy minden 3-ből 2 fiatal diplomás legyen
1. Bemernek mindent, tudjak mit akarnak az emberek hallani, b*zizas migransozas zsidozas (ezt csak bujtatva), csalad haza gyerek ezek nepszeruek itthon, az h a valosag mi az nem fontos.
2. Ismetles, addig sulykolnak hazugsagokat, egyszeru szlogeneket amig el nem hiszik meg akar az ellenzekiek is.
3. Politikai trollkodas, neha egy egy gumicsontot bedobnak amire az ellenzeki emberek es a politikusok is raharapnak, igy a kozbeszedet jelentektelen dolgokkal terelik, illetve minden reakciora mar elore megvan a sablonjuk. (Aki eloszor ut annak joval nagyobb az eselse egy harcban).
4. Kimerithetetlen eroforrasok propagandara nincs olyan valsag szar helyzet h ne koltene a fidesz, mindent felul ir, covid alatt, energiavalsag alatt egyhelyrol nem vonnak el jelentos forrast az pedig a kommunikacio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!