Ha új himnuszt vezetnének be a régi helyett, mi lenne a leg találóbb zeneszám?
Ez a dal lehetne, csak Rákosi helyett Felcsúti elvtárs:
Hangtechnikusként az ország több száz falunapján dolgoztam már. Ez alapján van már egy kép a fejemben a magyar néplélekről.
A falunapok szinte majdnem mindegyikén vannak mulatós előadók. És tudjátok arra jöttem rá, hogy a magyar ember nem csak szereti a mulatóst, nem.
A magyar ember maga a mulatós.
Nekem nagyon furcsa amúgy látni, hogy ha megjelenik valahol mondjuk Kaczor Feri vagy Bódi Csabi, akkor tömegek gyűlnek össze még ilyen tök apró településeken is. Viszont hangosítottam már jónéhány ismeretlen zenekart. És amúgy tényleg jó zenekarok voltak, jól játszottak, összeszedettek voltak, normális zene, hangszerelés stb. És vannak előttük mondjuk húszan. Egyszerűen nincs rájuk igény.
A magyar ember egyszerű. Mint a mulatós. Pálinka, sör, bor, hurka, szalonna, kolbász. Meg az kell neki, hogy csóró legyen, meg hogy moroghasson a munkája miatt, hogy utálhassa a főnökét. És igazából ennyi.
A magyar ember abban érzi komfortosan magát, ha rosszul megy a sora.
Ezt tökéletesen mutatja a Himnuszunk is. Gyászos hangulatú, siralmas, ha meghallom, vakaródznom kell, minden bajom van. Szabályosan kínszenvedést érzek, egy örökkévalóságnak tűnik, mire egy-egy sor végre lemegy.
Szóval emberek, ezt el kell fogadni, hogy itt a Fidesz lesz még vagy húsz évig legalább. Ha meg nem a Fidesz lesz, akkor egy másik olyan párt, ami a nevében más lesz, de ugyanúgy be fog "fideszesesni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!