Mi a véleményed azokról akik nem szavaznak választásokon?
Első csoport:
A magam részéről megvetem az olyanokat akik egyáltalán nem foglalkoznak a témával. Nem tájékozódnak és szavazni se mennek. A megvezethető embereken kívül az ilyenek is lehetővé teszik a politikába nem valók hatalomban maradását, vagy ha úgy tetszik a politikába nem valók hatalomba kerülését.
Második csoport:
Megszokott érv, hogy mindegyik rossz és ezért nem szavaz. Ők legalább tájékozódnak. Viszont az érvelésük hibás, ha egyik vagy másik felet picit is kevésbé rossznak találják, akkor már indokolt szavazniuk. Oké egyik jelölt sem pozitív előjelű, de azért -10 vagy -15000 különbsége már mindenképp megér egy szavazatot. Én is szavaznék orbánra - befogott orral -, ha Pol Pot a másik jelölt és nincs több.
Harmadik csoport:
Egyformán rossznak találja mindegyik jelöltet, ritka esetben egyformán jónak. Nehezen elfogadható indok, egy választáson több párt és több egyéni vk jelölt indul. Legutóbb volt 6 párt, kötve hiszem, hogy valakinél pont egyenlőre jött ki mind a hat. Ha van 5db 0 értékű párt, meg egy -1 akkor már érdemes szavazni.
Negyedik csoport
Érvelésük, hogy a szavazás manipulált, megrendezett, az ellenzék valójában álellenzék. Kicsit konteóba hajlik ez az érv. orbántól ugyan nem állna távol álellenzék gyártása, de én nem hiszem, hogy minden ellenzéki párt álellenzéki.
Oroszországban állítólag elég passzívan állnak hozzá politikához. Sokan mondják ők nem foglalkoznak politikával. Pedig a politika foglalkozik velük, mikor ők vagy a 20-on éves gyerekük Ukrajnába megy ahonnan apró darabokban tér vissza.
"Attól, hogy szavazok a MKKP-re, MH-ra, LMP-re vagy bármelyik pártra, amely nem tette tönkre az országot az elmúlt 32 évben, még ugyanaz a pár korrupt tömb fog kormányozni."
Mondta 2 millió választópolgár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!