Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ki lesz várhatóan Orbán...

Ki lesz várhatóan Orbán Viktor után Magyarország miniszterelnöke?

Figyelt kérdés
Ne reménykedjünk a 2/3-osok vereségében, legalábbis belátható időn belül ne. Úgyhogy jelöltek csakis a Fidesz oldalán keresendők.

2023. febr. 3. 10:17
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
81%
24-es: nyilván nem teljesen önálló. A múltkor is volt egy eset, amikor ígért valamit és kiderült, nem tudja betartani, mert feljebbről más ukász jött. A Fideszben nem lehet ellene szegülni a miniszterelnök vagy közvetlen sleppje kívánságainak.
2023. febr. 10. 13:22
 32/43 anonim ***** válasza:
67%
28-as: sok igazság van abban, amit írsz. De nem is feltétlenül az ellenzéktől kell várni a kormányváltást. A Fidesz nyerte meg a választást, a Fidesz választathat miniszterelnököt. Az egész a Fideszen múlik. Ha nem kapnak EU-s pénzeket, még az is előfordulhat (ez egy feltevés, jelzem), hogy maga a Fidesz meneszti ezt a vezércsapatot, és ők intézkednek a továbbiakról.
2023. febr. 10. 13:25
 33/43 anonim ***** válasza:
76%

32: Ez igaz, csak tök jó lenne, ha lenne valami ellenerő, amitől azért tartania kell a Fidesznek. Hogy ne tehessenek meg mindent. Tudom, hogy a rendszer a legnagyobb párt fele billent, ami most ők, de ezzel együtt se látom, hogy az ellenzék mindent megtenne és csak a rendszer hibájából maradnának le.

Itt vannak ezek a messianizálós győzelmek, mint anno Hódmezővásárhely, vagy most Jászberény. Ezek tök jók, de ne tegyünk már úgy, mintha ezzel meglenne a szent grál, a nagy titok, ami majd elhozza a győzelmet a következő választáson.

2023. febr. 10. 13:35
 34/43 anonim ***** válasza:
0%

Ha Orbán Viktor lemond vagy nyugdíjba vonul, a legvalószínűbb jelöltek Szijjártó Péter, Rogán Antal vagy Kövér Lajos lehet a Fidesz jelöltje.

Az ellenzéki pártok valószínűleg a választások idején döntik el, hogy ki lesz a miniszterelnök jelöltjük

2023. ápr. 27. 22:49
 35/43 D-Mano ***** válasza:
41%

Valójában csak 2* lehetőség van összesen: Szijjártó Péter és Lázár János. Semelyik másik Fideszes politikus nem elég karakteres ahhoz, hogy a Fidesz arca legyen.

Kettejük közül pedig Lázár a valószínűbb.

*Na jó, igazából van harmadik lehetőség is: felfuttatnak egy eddig ismeretlen arcot még Orbán lemondása/nyugdíjba vonulása/halála előtt.

2023. ápr. 30. 10:26
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

#35 Ez nem igaz. Gulyás Gergely egyre inkább megmutatja milyen jól tudná vezetni az országot, ahogy jó pár más fideszes politikus is ott van még körülöttük.

Az is nagy meglepetés volt, hogy kit jelöltek köztársasági elnöknek és kiderült, hogy jó volt a jelölt, kiválóan végzi a munkáját.

2023. ápr. 30. 10:29
 37/43 D-Mano ***** válasza:
86%

36,

azt vágom, hogy a Fideszes zomb... keménymagnak még egy darab kutyagumi is szimpatikus és kiváló politikus lenne, de azért elég sok olyan fideszes is van, aki ennél válogatósabb... 😅

Az igaz, hogy Gulyás Gergely a szimpatikusabb*, karakteresebb (eladhatóbb) Fideszes politukusok közé tartozik, de azért messze nem ugorja meg a szintet. Orbán eltűnésével mindenképpen csökkenni fog a Fidesz szavazótábora (túlzottan "One-man-show"-nak/ Orbán-centrikusnak építették fel a Fidesz arculatát), az a nem mindegy, hogy mennyivel. Lázárral, Szijjártóval kisebb lenne a csökkenés, a Gulyás-félékkel pedig közepes méretű. Ez többszázezer embert is jelenthet, amit pedig a Fidesz nem engedhet meg magának.

Novák Katalin meg egy nagy vicc államfőnek, ugyanolyan sima aláírógép, mint Áder volt... 😅

*"szimpatikusabb"- mármint Fideszes mércével...

2023. ápr. 30. 11:04
 38/43 anonim ***** válasza:
0%

#37 Rendben, most már értem, hogy egy csökkent értelmű libbant vagy te is akinek mindegy ki mit csinál és milyen valójában.

" Orbán eltűnésével mindenképpen csökkenni fog a Fidesz szavazótábora "

Aha. Gondolom ebben is olyan nagyon magabiztos vagy, mint vagytok az ellenzéki győzelemben minden egyes választás előtt, meg a "kiábrándult fideszesek" hatalmas táborában is. Aprócska bibi, hogy egyik sem létezik.

2023. ápr. 30. 11:09
 39/43 D-Mano ***** válasza:
83%

38,

I.) Kb. 2014 óta követem a politikát. Azóta egy pillanatig sem láttam úgy, hogy a Fidesz-kormány megdönthető lenne.

2018-ban a baloldalt teljesen esélytelennek láttam. És azt is csak halványan reméltem, hogy legalább a 2/3 borul.

2022-ben ez az Összefogós, Márki-Zay-os móka elhitette velem, hogy komoly esély van a 2/3 letörésére, de hogy leváltsák a Fideszt, arra semennyi esélyt nem láttam.

II.) Nem vagyok libbant, de még csak liberális sem: 2018-ban a Jobbikra, 2022-ben a Mi Hazánkra szavaztam.

III.) Aki nem látja magától, hogy a Fidesz arculata mennyire épít Orbán karakterére, és hogyha ő kikerül a képből, akkor mindenképpen mérhető támogatásvesztést jelent a Fidesznek, az eléggé vak/elvakult- csak szólok... 😃

2023. ápr. 30. 11:24
 40/43 Alex Fly ***** válasza:
63%

@38: fidesz=Orbán. Ez van, még ha tagadjátok is: az állampárt szavazóbázisát alkotó elmaradott falvak lakói nem a fideszre szavaznak, hanem Orbánra... Ha eltűnik, a rá adott szavazatok elvesznek. És persze a fideszen belül nincs olyan második ember, aki át tudná venni a helyét: a legvalószínűbb forgatókönyv szerint többen kinevezik magukat az utódjának és egymással harcoló frakciók alakulnak ki egészen addig, amíg az egész, egy vezér által összetartott párt darabokra nem szakad...

Ja és ha most hirtelen eltűnne a viktátor, akkor a miniszterelnöki pozíciót Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes örökölné...

2023. ápr. 30. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!