Számodra a szabadság vagy a biztonság a fontosabb?
A kérdező szavazást indított:
28 szavazat
2023. jan. 24. 13:02
Attól függ, mit értünk biztonság alatt.
Az anyagi biztonság, létbiztonság, közbiztonság,erkölcsi biztonság fontosabb, mint a szabadosság.
2023. jan. 24. 13:03
A szabadság mindennél fontosabb szerintem. De kérdés hogy milyen szabadságról illetve biztonságról van szó.
2023. jan. 24. 13:09
4/28 A kérdező kommentje:
Kettőnek egy ponton találkoznia kell szinte bármilyen témában. Amikor korlátozzák a szabadságodat a biztonság miatt melyik a fontosabb?
Nem lehetne már végre egyszerre meg mindkettő? Szerintem megérdemelné már az a nép.
2023. jan. 24. 13:13
#4 Kérdés, hogy olyan álszent módon korlátozzák-e a szabadságot mint a komcsi rendszerben az állítólagos biztonságra hivatkozva.
Normális esetben a kettő nem megy egymás kárára. Legfeljebb az extrém elfajzásaik. Azt egyiknél se támogatom. A stázit megszégyenítő állami kontrol és megfigyelés sok mindent szolgál, de a közbiztonságot nem igazán. Az emberek életébe és a gazdaságba nem szeretem, ha túlságosan bele szól az állam, de teljesen szabadjára engedni a piacot nem jó, ahogyan a törvények nélküli anarchia sem.
Elég széles normális tartomány van a két véglet között. Csak a szélsőségeket kell elkerülni, hogy se a szabadság, se a biztonság ne menjen a másik rovására.
Inkább lincseljen meg a tömeg, tépjék le a ruháimat, erőszakoljanak meg, de maradjanak szabadok. Minek ide biztonság. :P
2023. jan. 24. 13:19
Attól függ milyen szabadság, milyen biztonság, meg egyáltalán milyen körülmények?
Ha valós veszély van, pl. egy tényleg veszélyes vírus és emiatt kijárási tilalom van, akkor természetes, hogy korlátozni kell a szabadságot.
De ahogy a 7-es is írta, a kettő abszolút megfér egymás mellett egy egészséges társadalomban.
2023. jan. 24. 13:23
Ez elég hülye kérdés, egyik sem fontosabb, meg kell találni az egyensúlyt. Nehéz? Igen, de törekedni kell rá. Ebben talán az a legfontosabb kérdés, hogy aki a "biztonságot" adja, az mennyire él ezzel vissza. Például térfigyelő kamerák. Én örülök hogy vannak, mert mikor egy majom beletolatott a kocsimba és elfelejtette meghagyni az elérhetőségét, a kamera felvételek alapján hamar elő tudták keríteni. Ha nincs felvétel az ilyen esetekről, akkor szinte sosem lesz meg a tettes. De mondjuk ott van kína, ahol ezt a rendszert az emberek mindennapi életének megfigyelésére használják, súlyosan visszaélnek vele. A teljes hiány és a totális kontroll sem jó.
2023. jan. 24. 13:25
További kérdések: