Shan-Yu kérdése:
Miért akarják a magyar liberálisok eltörölni az egykulcsos adót és többkulcsos rendszert bevezetni?
Figyelt kérdés
Régen pont az SZDSZ beszélt folyton az egykulcsos adó szükségességéről (pl. Horn Gábor).2023. jan. 15. 20:39
11/15 anonim válasza:
én Németországban élek, itt progressziv az adórendszer, de szerintem ennél nagyobb faxság nincs... az jó, hogy x ezer euróig adómentes a kereset, de akikkel beszéltem eddig, nekik sem tetszik. teljesen mas a levonas brutto 2800 euroból, mint aki keres mondjuk brutto 4500 eurot. valahol az jön ki, hogy minek keressen az ember többet, ha többet vonnak le.
12/15 anonim válasza:
#10: Te összemosod a gazdasági (piaci) liberalizmust a társadalmival.
13/15 anonim válasza:
Én a többkulcsos adót a teljesítmény büntetésének fogom fel. Az állam több pénzt vesz el tőlem csak azért mert tanultam, sikeres vagyok, szorgalmas vagyok.
Ha magasabb a keresetem akkor az legtöbb esetben azt jelenti hogy több hozzáadott értéket tudok teremteni a vállalatnál. Erre az az állam válasza hogy elveszi.
14/15 A kérdező kommentje:
3) Az még azelőtt volt hogy az SZDSZ összeállt a posztkommunista MSZP-vel.
12) Nem áll szándékomban összemosni semmit, csak szerintem ez egy önellentmondás. 2008-ban az SZDSZ még az egykulcsos adót követeli, aztán pár év múlva Bajnai Gordon már azzal kampányol hogy megszünteti.
2023. jan. 15. 22:52
15/15 anonim válasza:
Azért, mert akkor csökkennének a társadalmi szakadékok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!