Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Kormányváltás oka?

Kormányváltás oka?

Figyelt kérdés

Üdv.

Olyan ellenzéki emberek válaszára lennék kíváncsi, akik meg tudjàk fogalmazni pár mondatban, hogy miért a kormány váltás mellett voksolnak? Mik a személyes érvek? A jelenlegi kormányzás melyik szegmensében szeretnék a legnagyobb változást látni a jövőben?

Nem szeretnék mocskolódást, a fiatal generáció tagjaként szeretnék informálódni és véleményt, tudást cserélni más emberekkel.

Köszönöm!

2022. dec. 22. 13:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is leszögezném: Kormányváltást szeretnék, de a jelenlegi palettán nem látni olyan résztvevőt ami minden szempontból megfelelő alternatívát jelentene. Így az, hogy szeretném, ha más kormány lenne nem egy másik párt támogatását jelenti, pusztán a jelenlegi kormány irányának helytelenítését.

Ami engem illet, én a mai politikából az embert hiányolom. Van egy halom kedvezmény amit boldog boldogtalan megkap, függetlenül attól, szüksége van-e rá. Ezt én elég gyorsan átszabnám rászorultsági alapon. Ezáltal rengeteg pénzt spórolna meg az állam azzal, hogy annak nem fizet, akinek nincs szüksége segélyre.

A hatósági árazás botrányosan rossz dolog, az elmúlt 10 évben az állam nyerészkedett rajta, tekitnve hogy drágábban adta az energiát a lakosságnak mint a piaci ár. Most, hogy az energia a piacon drágább mint a hatósági ár, egyből vissza is szabták. Alapvetően a jelenlegi rezsiárazás nem rossz dolog (bár itt is kéne szociális politika), de azzal karöltve, hogy eddig nyerészkedtek rajta, egyszerűen pofátlanság.

Az EU része vagyunk, mégsem viselkedünk eszerint. Ezt is káros iránynak tartom, tekintve, hogy a saját szövetségünket rontjuk ezzel. Ha nem tetszik egy szövetség iránya, nem muszáj benne lenni. Ha viszont benne vagy, vállald a kötelességeidet.

Az a mérhetetlen propaganda és reklám ami nap mint nap rázúdul az emberre toxikussá teszi a puszta létezést is. Ne mérgezzük már a lakosság elméjét.

Sőt, ne csak hogy ne mérgezzük, valójában pallérozni kéne, de a zoktatás színvonala is egyre rosszabb, és láthatóan szánt szándékkal az, tekintve, hogy a kormány a felelős a jelenlegi problmák egy részéért, és még csak megfontolni sem hajlandó a szakmai jellegű követeléseket.

Az egészségügy is gyászos, aki gyógyulni akar, az magánba megy, nincs mese.

Összességében az állam jelenleg rendre elbukik azokban a szektorokban ahol az ember az államra támaszkodna. Persze, vannak rendszerek ahol fel sem merül az állami szerpelés pl az oktatásban vagy egészségügyben, de Magyarország nem ez a rendszer, illetve az átállás sem lehetséges rá. Azaz van az államnak egy feladata, amit nem képes vag ynem hajlandó ellátni. Márpedig ha egy kormány nem képes vag ynem hajlandó ellátni a feladatát, akkor bizony az a kormány nem jó, le kell váltani.

2022. dec. 22. 13:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"miért a kormány váltás mellett voksolnak?"

Mert így tesz mindenki, aki nem szellemileg sérült.

A fidesz konjunktúra alatt annyi GDP növekedést tudott összehozni, amennyi EU-s pénzt kaptunk, vagyis az ország önerőből semmire nem lett volna képes.

Ez egyenlő a kormányzásra alkalmatlansággal.

Emellett pedig lezüllesztették a közbeszédet, amit egy kormányváltás sem old meg. Akár évtizedekig kell dolgozni azon, hogy rendbe tegyük azt, amit a fidsez okozott.

"Mik a személyes érvek?"

Ezek nem személyes érvek. Ezek tőlem teljes mértékben független tények, hogy a fidesz teljes mértékben alkalmatlan.

"A jelenlegi kormányzás melyik szegmensében szeretnék a legnagyobb változást látni a jövőben?"

Mindegyikben.

A kormányzást úgy kell elképzelni, mintha egy buszt vezetnénk. A busz utasai megválasztják, hogy ki vezesse a buszt a következő 4 évben. Ez a fidesz volt és mint busz sofőr egy szakadék felé hajtunk jelenleg is.

Értelmes utas pedig nem akar a szakadékbe zuhanna.

Elvileg az elmúlt 100 év legjobb 10 éve volt ez. Ennek ellenére 2019-ben a lakosság harmadának nulla forint félretett pénze volt és a következő harmadnak is kevesebb volt, mint 3 havi kiadásra elegendő (kevesebb, mint 330 ezer).

Aki ilyen számok mellett le szavazott még 2022-ben is, az hazaáruló, és nem mocskolódás, ezek a tények.

2022. dec. 22. 13:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva én utálom ezt az országot és vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban. Egyrészt azt akarom, hogy az ország legyen minél szarabb hely és az emberek színvonala is szarabb legyen (kivéve néhányaknak, akiket szeretek és vagy kedvelek), de ha rágondolok, hogy egy tisztességes ember alig tud megélni, akkor szomorúság fog el engem. Tehát vegyesek az érzelmeim az országgal kapcsolatban, így 2026 ban (ha élek persze) szerintem nem fogok szavazni, amúgy meg el akarok húzni innen.

Viszont 2022 áprilisában máshogy gondoltam, akkor az összefogásra voksoltqam, hogy jobb legyen az országnak. Miért?

A Fidesz szétlopta és szétverte az országot, lerombolta a jogállamot, kisajátította maguknak az ország javait, sok féle téren is. Ráadásul azt merik hazudni, hogy ők a nagy keresztények, akik védik a hazát.

Kellene ennél több érv egy kormány leváltására?

2022. dec. 22. 13:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, én egyrészt gazdasági okokból szeretnék kormányváltást. Egyszerűen nem tetszik a jelenlegi kormány gazdaságpolitikája, hogy pontosan mi nem tetszik és mit szeretnék helyette, arra több példát is tudnék mondani.

Ezenkívül nagyon meguntam, hogy ilyen szinten megosztják a társadalmat és ennyire populista a kommunikációjuk. Bizonyára egy másik kormánynak is valamennyire az lenne, hisz a politika tulajdonképpen marketing. De ilyen szintű hülyítést még egyik kormánynál sem láttam.

Mindemellett szeretném ha javulna az EU-val való kapcsolatunk is.

2022. dec. 22. 13:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szegmensek, amiben változást szerenték látni:

1: hatalomgyakorlás. Legyen társadalmi konzultáció, az új szabályozásoknak legyen ideje kiforrni, és ne lehessen 24 óra alatt kihúzni a talajt emberek lába alól, vagy erővel átnyomni komplett alkotmánymódosításokat.

2: kommunikáció. Szeretnék egy kormányt, ami képes beszélni a problémákról, jó irányba neveli a népet, és nem populista hülyeségekkel hajszolja a népszerűséget, amikor már amúgy is papírformaként nyeri a választásokat.

3: korrupció. Elegem van, hogy a lojalitás a fő kritérium a tekintetben, hogy ki kap állami pénzt és ki nem. Ne legyenek már élethosszig tartó egyetemi kuratóriumi tagságok, mert az ideg szétcsesz.

4: értékrend. Nekem 2022-ben egy EU politikus ne pofázzon fehér értékekről, meg ne a melegektől akarjuk már megvédeni a gyerekeket. Ettől a világtól igyekszünk már 80 éve minél messzebb kerülni, ezek a szarháziak meg eveznek hátrafelé.

5: oszd meg és uralkodj. Legyen vége a hergelésnek, az állandó felelősséghárításnak. Elegem van abból, hogy van pofájuk nemzetinek beállítani magukat, amikor simán kirekesztenek bárkit, aki nem velük ért egyet.

6: kompetencia. Mi lenne, ha lenne egy kormányunk, amelyik először kitalálja, mit akar csinálni, és utána hoz rá törvényt, nem fordítva. Pl nem pánikoltatják be a fél országot egy kormányinfon, majd váratnak hat hetet, míg a jogszabály megszületik. Ezt amúgy feldolgozni sem tudom.

7: tervezés. Úgy szeretnék egy kormányt, amelyikben van annyi, hogy felteszi időnként a kérdést: "mit fogunk csinálni, ha...?". Mondjuk ha lenne egy csinovnyik, aki leslattyog az MVM-hez, és megkérdezi: "te Józsi, nem lesz baj ebből a sok napelemből?", és ha erre kapott választ, akkor kidolgoznak valami tervet erre ELŐRE.

8: reformok. Szeretném, ha egy kormánynak lenne töke elkezdeni egy komoly oktatási, egészségügyi, infrastrukturális reformot, ahelyett, hogy olimpiát, vizes vb-t akar rendezni, meg háromgyerekes családokat pénzelni. Mindezt lehetőleg független szakértők bevonásával, átgondoltan, nem erőből, hogy "majd mi tudjuk, nekünk ne mondja meg senki".

9: egyensúly. Szeretném, ha egy olyan kormány vezetné az országot, amelyikben nem az a becsületbeli ügy, hogy mindig meg kell szavazni, amit a vezér mond, és nem a párt emberei ülnének az olyan független posztokon, mint a köztársasági elnök, a jegybankelnök, egyetemi kuratóriumok elnökei.

10: gazdaság. Elég a populista ársapkákból, pénzosztásokból, kamuadókból. Ne akarjuk elhitetni a szavazókkal, hogy ha öt fagyink van, lehet hat gömböt csinálni belőle.

11: társadalom. Ne ideológiai, hanem szükség alapon osszunk támogatást. A leszakadó rétegeket ne közmunkába parancsoljuk, hanem próbáljunk kidolgozni valamilyen felzárkóztatást nekik. A csöveseket ne száműzzük a belvárosból, hanem kezdjünk el foglalkozni a problémával.

12: propaganda. Elegem van abból, hogy minden politika. Nem mehetek ki egy gyerekprogramra a családdal anélkül, hogy ne kelljen meghallgatnom egy fideszrobot politikust, hogy cserben hagy a nyugat és jönnek a muszlimok. Ne legyen több miniferi, meg brüsszeli bomba.

13: képmutatás, csúsztatások. Ne adjuk elő a szegény elnyomott szerepét, ne hazudjunk olyat, hogy Brüsszelből nyomnak le minden rosszat a torkunkon, és ne adjuk elő, hogy mindenki hülye rajtunk kívül.

2022. dec. 22. 14:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyik kormánynál sem egészséges ennyi ideig hatalmon lenni.

Én az Amerikai rendszert pártolnám, miszerint 8 év után mindenképp csere.

2022. dec. 23. 12:07
 7/12 anonim ***** válasza:

"Szerintem egyik kormánynál sem egészséges ennyi ideig hatalmon lenni.

Én az Amerikai rendszert pártolnám, miszerint 8 év után mindenképp csere."

Felőlem egy jó kormány maradhatna 100 évig is, ha 100 évig jó. A FIdesz viszont szétlopta és szétverte az országot, és 2022 ben rekorddal nyert.

2022. dec. 23. 12:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is az amerikai rendszert pártolnám, mert akkor senkinek nem is jutna eszébe személyi kultuszt kiépíteni.
2022. dec. 23. 12:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Szeretném ha visszatérnék arra az útra ahol 2010 előtt voltunk. Akkor az Európai Unió közepén tengődtünk, most az utolsó helyért versenyzünk. Minden szempontból: életszínvonal, életminőség, emberi és polgári jogok, stabilitás. Ha fiatalabb vagy akkor nem láthattad, de hidd el sokkal boldogabbak voltak az emberek mint most. És akkor Ausztria volt a mintaállam, nem pedig oroszország.
2022. dec. 24. 14:35
 10/12 Senior Séf ***** válasza:
100%
Egyszerűen felfordul a gyomrom attól, hogy a jelenlegi kormány minden megmozdulása mögött az inkompetenciát, meg a korrupciót látom.
2022. dec. 24. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!