Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Milyen szinting vinnéd le az...

Milyen szinting vinnéd le az ingyenélők támogatását?

Figyelt kérdés
2022. dec. 8. 19:15
A kérdező szavazást indított:
Ingyenélőkre egy fillért sem! Ha meghalnak a maradványok eltakarítását is a természetre bíznám ha nincs rokonság!
Intézetben élő 14 év alatti gyerekekre és terhes nőkre, de csak amennyi az életben maradásra elég.
Mint előző, plusz a fizikailag rokkantak életben maradására is.
Mint előző, plusz a 70 év felettiek életben maradására is amennyiben nem minimál nyugdíjuk van és van komolyabb betegségük.
Mint előző, plusz a menhelyi állatok életben maradására is. Magyarul nem lennének bezárva a menhelyek.
A munkaképes korú/egészségű emberek kivételével mindenki életben maradását finanszíroznám adóból.
Mint előző, plusz elhalálozás esetén a maradványok eltakarítását is finanszíroznám, ha az közterületen történik.
Minden jó úgy ahogy van.
Adóból finanszíroznám, az ingyenélők emberhez méltó minimális életszínvonalát. Lakhatás, ruházkodás, kaja, egészségügyi ellátás, stb.
Adóból finanszíroznám, az ingyenélők emberhez méltó minimális életszínvonalát és társadalmi felemelkedését(oktatás, ingyenélés okának felszámolását).
26 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Elöször definiáld az "ingyenélö" fogalmát, mármint hogy szerinted mit jelent!
2022. dec. 8. 19:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Ingyenélő: az életben maradásához szükséges javakat, nem saját erejéből teremti elő a munkájával, a jogosan megörökölt vagyonával, lottózással, rablással és fosztogatással, csalással. Hanem befizetett adót adnak neki segélyként vagy alapjövedelemként, miközben épp nincs munkából származó jövedelme. Ha dolgozik és úgy kap valamilyen támogatást az rendben van.
2022. dec. 8. 19:32
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Ez egy manipulatív szavazás.
2022. dec. 8. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a mostani helyzet rendben van. Az ingyenélők semmit sem kapnak, se TB se adók
2022. dec. 8. 19:41
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
Hogy az ilyenek szabadlábon vannak mint a kérdező... Ez a félelmetes emberek.
2022. dec. 8. 19:42
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Milyen szintig? "Aki nem dolgozik ne is egyék, max ha otthon termeszt búzát"
2022. dec. 8. 19:45
 7/12 A kérdező kommentje:

19:38 Miért lenne manipulatív?

19:41 Azért sokan kapnak rokkantsági segélyt, ami olyan havi 45 ezer ft, majdnem 300 ezer ilyen ember van. Az álláskeresési járadék is létezik, minimál nyugdíj is van, és ne feledkezzünk meg a menyhelyi állatokról. A hajléktalanok ellátása sem Isteni adományból van, hanem kőkemény közpénzekből. Gondold el INGYEN ESZIK AZ EBÉDET, és ingyen melegednek télen, a TE adódból.

2022. dec. 8. 19:47
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

Az ingyenélő, aki mások által megtermelt mások által megkeresett pénzből él...

Magyarország legnagyobb ingyenélője: Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és családja.

Aki a 30 ezres szociális segélyből él az sehol nincs hozzájuk képest.

A kérdező nem a való világban él, kicsit naivan debil a kérédse és a vélaszlehetőségek is amiket kiírt.

2022. dec. 8. 20:07
 9/12 DK-s ***** válasza:

Én először is állami rendszerű munkalehetőséget hoznék létre nekik, és normális hajléktalan-szállókat. Nem tömegszállásokat.

Ezután mindegyik, hajléktalannak jelentkezőt kötelezném a munkára. Amelyik nem hajlandó, kivágnám. Pusztuljon meg.

#4-nek:

Nekem úgy hozta az élet, hogy papíron hajléktalanná váltam. Hosszú történet, ezt most hagyjuk.

A lényeg, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhetnél. A regisztrált hajléktalanoknak például ALANYI JOGON jár a TB.

És szerinted a hajléktalanokkal foglalkozó alapítványoknak honnan van pénzük? A te adódból, amit a szerződött kliensek után kapnak fejpénzként.

Bár én aktívan soha nem voltam hajléktalan, de látom őket a Támasz alapítványon keresztül, ezért el tudom mesélni neked egy napjukat.

Reggel kijönnek a szállóról, és átsétálnak a kb 2 Km-re lévő nappali "melegedőbe". Ez nem csak hidegben van nyitva, hanem az év minden munkanapján.

Megreggeliznek, folyamatos fürdési-mosási lehetőség van. Társalgó 43"-os UHD LED TV-vel, három számítógép ingyenes internettel, és ingyenes telefonálási lehetőséggel.

Délben átsétálnak a körülbelül 3 Km-re lévő népkonyhára, megebédelnek. Utána "mozivetítés" laptoppal és projektorral.

Utána séta vissza gépezni vagy tévézni, esetleg elmennek kukázni vagy tarhálni. Este vissza a szállóra.

A "postásbácsi" pedig minden hónapban hozza a 22.800 forint zsebpénzt.

2022. dec. 8. 20:44
 10/12 MDaniel98 ***** válasza:
66%
Azokat kell támogatni akik rossz körülmények között élnek, de változtatni akarnak ezen, viszont ehhez nincs meg a tőkéjük. Aki változtatni sem akar, azt nem kell segíteni se. Esetleg adjanak nekik enni napi 1-2X, aztán annyi.
2022. dec. 11. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!