Az elmúlt tíz év során az egyetemisták csináltak végre valamit, vagy hagyták magukat?
2012-ben a horvát egyetemisták addig tartották megszállva az egyetemet, amíg a kormány ki nem hátrált a tandíj alól: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__..
A magyar egyetemisták miért nem tudtak érdemi engedményeket elérni a kormánynál, sőt, egyre csak kiszolgáltatottabbá váltak (hallgató szerződések, keretszámok megvágása, modellváltások... stb.)
A magyar reakció erre az lenne:
"Megszállták az egyetemet? Hogy tud megszálni olyasmit, ahol eleve a helye van? Én is itthon vagyok, mégsem mondják, hogy megszáltam az otthonomat. Különben is, minek az a sok diplomás? Nem tudnak azok semmit a munkáról! Bezzeg 12 óra a cementgyárban, na, az munka. Höhö! Na, ciccentsünk egy sört!
Azért, mert 0rbán tudja, hogy egyszer úgyis megunják. Így volt ez kb. az összes tüntetéssel.
Legutóbb az SZFE modellváltása ellen tüntettek, az is hónapokig tartott, mégsem lett belőle semmi.
A tanártüntetésekre is annyi reakció volt, hogy majd egyszer, valamikor, sohanapján, esetleg kaphatnak béremelést a tanárok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!