4 napos munkahetet miért nem vezeti be a kormány?
A sorrend kimaradt.
1. A munkavállalók legalább 70% a legyen tagja szakszervezetnek.
Így idővel kiharcolható lesz a megélhetéshez vagy akár a fejlődéshez is elégséges fizetés.
Valamint meggatolhatóak lennének az olyan húzások, hogy pl belazad a cégnél 300 magyar...erre a cég...oké mindenki ki van rúgva és lecseréli ukránra kazahra vietnámira az állományt.
Ha viszont limitálva lenne pl 10%ban a vendégmunki alkalmazás, akkor a munkáltató kénytelen lenne 90%ban magyarokat alkalmazni amit pedig meg kell fizetni.
És ha ez a minimum megvan utána lehetne kibővíteni a munkavállalói jogokat és eljutni akar a 4 napos munkahetig.
15.
Akkor gondolj bele, bemegyek a melóhelyedre, összegyűlik 100 ember és vazolom nekik, hogy nyomasgyakorlással és kitartással akár a dupláját is kereshetik...
A sajàt melóhekelyemen majdnem meglincseltek, hogy milyen hálatlan ge ci vok. Ahelyett hogy örülnék hogy van munkám....
Vagy mikor tavaly decemberben elrendeltek 5 óra túlórát amit januárban nem fizettek ki csak nekem, mert közöltem hogy megyek a munkaügyi bírósagra.
Erre nem azt kerdezték a kollegáim hogy hogyan zsíroztam le, hanem jött a hálátlan ge ci aki betámadja a céget.
Szóval ez mo....
Nem dolgozzák le.
Az 5x8 óra csökken 4x8 órára ugyanannyi fizetésért mint az 5x8 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!