Fideszesek, hogyhogy a brüsszeli kormány jobban kezeli a gazdaságot és sokkal alacsonyabb ott az infláció, mint Orbán Fideszes Magyarországán?
Én még azt is hozzátenném (csak szempontként, nem bírálatként), hogy GDP növekedésből sincs két egyforma. Magyarországon irgalmatlan sok GDP-t termelnek az autógyárak, de ennek nincs valós fejlesztési vonzata az országra nézve. A foglalkoztatás és a befizetett adó (már ha nem kapott adókedvezményt X évre), ezt a kettőt adja egy autógyár, de a technológiáját nem engedi kapun kívülre, nagyobb hozzáadottértékű üzletágat nem létesít itt, a hasznot kiviszi stb.
Ha ugyanaz a GDP úgy létesülne, hogy fejlődik és bővül a magyar KKV szektor, az sokkal jobb lenne.
"mert ugye a cseheknek, szlovéneknek, lengyeleknek, románoknak azéet sikerült valamennyit lefaragni belőle"
Na ezt fejtsd ki.
@12: mit kell ezen kifejteni? Nézd meg, hogy 12 éve hol tartottak ők és hol tartottunk mi. Aztán ugyanezt a mai állapotában.
Akkoriban még a kelet-közép európai középmezőnyben voltunk -ma már az utolsó helyért versenyzünk Bulgáriával.
Miben?
Miben van előrébb Románia pl?
Csak mert sokat járok Romániába és Szlovákiába. Szóval érdekelne, mert nem tapasztalom :D
Ha a fizetéseket nézzük, a Cseh, Szlovák, Lengyel kb azonos a magyarral. Infláció 2%-al magasabb itt jelenleg...
12 éve 70000 volt a fizu itthon. Ha összehasonlitjuk az akkori árakat a fizeteshez viszonyítva, akkor látható, hogy jóval rosszabban álltunk.
Sokat fejlődött az ország gazdaságilag azóta. Nyilván ha 3 éves voltál akkor, ezt nem tapasztalhattad.
@15: és az akkori árfolyamon az a 70000nem sokkal kevesebb,mint mai árfolyamon a 133000...
Mivel én nem 3 éves voltam akkor, így a puszta számokkal nem lehet átverni -az infláció és az árfolyamváltozás miatt a vásárlóerő semmit nem nőtt, sőt...
Nem lehet átverni?
Tehát viszonyítottad az alapvető élelmiszer árakat a fizetéshez?
No, de kikerulted a kérdést, miben jár előrébb Románia?
Miért nem mentek oda vendég munkásnak?
Na, azóta Magyarországon tovább romlott a helyzet. Már duplája az infláció az európai átlagnak!
Siker!
A másik nagy siker: Magyarország immár az unió legkorruptabb országa!
Szerintem indulhat is a békemenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!