A sorsolás tényleg jobb alternatíva lenne a választások helyett?
Csupán előszavazás lenne. Bármely párt indulhatna el kellene érni egy bizonyos szavazatszámot (pl 100 000 de lehetne akár kevesebb is) és akkor bekerülne a sorsolásba. Ezután egy olyan módszerrel ami megbuherálhatatlan véletlenszerűen kiválasztanának egy pártot. Ez a párt vezetné az országot négy évig és ők neveznék ki a miniszterelnököt.
Szerintetek jobb alternatíva lehetne ez?
Nem, ez így ugyanúgy választáshoz van kötve, onnantól kezdve pedig létre fognak jönni a hatalmi csoportosulások, akik mindent el fognak követni, hogy jól szerepeljenek az előválasztásokon.
Akkor jó a sorsolás, ha teljesen véletlenszerűen áll össze az országgyűlés (de reprezentatívan).
Ez baromság!
A népszuverenitás alkotmányjogi kategória, nem szerencsejáték!
Ahogy a politika sem matematika.
Ahhoz bizony egy tájékozott nép kell.
A nép nem tudja a legjobb döntést meghozni, ha nincs tudatában az információknak.
A népszuverenitásnak meg pont az a lényege, hogy a nép kollektíven hozza a legjobb döntést.
6# a tájékozott nép relatív!
Szerintem neked és a hozzád hasonlónak pont az a baja, hogy a saját tájékozatlanságát/ naivitását/ alternatív világát nagyszerűen megmagyarázza azzal, hogy buta a magyar nép.
Szerintem meg pont nem az!
Ahogy a jó kormányzás, jó fizetés, jó gazdasági teljesítmény vagy éppen az hogy tanultnak számít-e valaki, de ettől még használják, mivel lehet minimális elvárásokat megfogalmazni, illetve más csoportokhoz viszonyítani.
"Szerintem neked és a hozzád hasonlónak pont az a baja"
Nagyon jó, hogy leírtad "szerinted" mi a helyet, a kedvedért én írok tényeket.
Tény, hogy az amit leírtál személyeskedés, ami érvelési hiba. Ez középiskolás tananyag. Aki ezzel nincs tisztában, az ostobább, mint az érettségin elvárt szint.
Tény, hogy a magyarok rettentő tájékozatlanok, tekintve, hogy negyedük funkcionális analfabéta és 70%-uk elsősorban a TV-ből tájékozódik.
"Szerintem meg pont nem az"
Abban is hihetsz, hogy a Föld lapos. A hited nem teszi azzá.
Elég sok felmérés van a birtokunkban ahhoz, hogy egyértelműen megállapítsuk, hogy a magyar nép rettentő ostoba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!