Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Amikor 4 év jobboldal után...

Amikor 4 év jobboldal után 1994-ben az MSZP nyerte a választást, akkor vissza akartak hozni ilyen komcsi dolgokat pl. iskolákban újra orosz lesz angol helyett, úttörőszövetség felélesztése stb?

Figyelt kérdés

2022. szept. 13. 13:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
2002-ben sem hoztak vissza ilyeneket. Komcsi dolgokat inkább a Fidesz alkalmaz most, mint pl. árbefagyasztás.
2022. szept. 13. 13:08
 2/12 anonim ***** válasza:
85%

Nem. Honnan szedted ezt?

Senkinek nem jutott eszébe ilyen 1994-ben.

Az mszp akkorra már durván kapitalista párttá vált, a tagjai is sikeresen átmentették a pártvagyont, szépen kivették a részüket a privatizációból is és éppen tervezték kiszolgálni mindenben a nyugati kapitalistákat. Ezért adtak el mindent, tették könnyűvé a külföldi termékek beáramlását és hagytak tönkremenni minden magyar terméket.

2022. szept. 13. 13:12
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
#1 Az árbefagyasztás nem komcsi dolog, egy eszköz az állam kezében amivel korábban a nyugat-európai országokban is éltek.
2022. szept. 13. 13:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még kicsi voltam, tehát nem emlékszem de a szüleim szerint nem volt ilyen.

Arra viszont emlékszem, hogy amikor 2002-ben az MSZP nyert, akkor már tini voltam. Akkor aznap éjjel volt egy rémálmom, hogy az MSZP visszahozta a kommunizmust. Az iskolában orosz órák lettek, kötelező volt úttörőnek menni, bezárták a McDonald's-ot és borscsot meg scsít kellett enni stb.

2022. szept. 13. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Az Mszp tény, hogy már vadkapitalista lett addigra, de az totál egyértelmű, hogy miért szavazta meg őket a nép 1994-ben, nyilvánvaló hogy a régi rendszer visszasiratasa volt mögötte az indok, a sikertelen rendszerváltás, csak r@b@_ztak mert semmi köze nem volt már az MSZP-nek, az MSZMP-hez.
2022. szept. 13. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

#4 De nem lett ilyen.

Pont ahogy sok minden más sem történik meg amit valaki más gondol hogy megtörténne. Szerencsére. Éjjel azt álmodtam, hogy elfelejtettem felvenni a félévre a tárgyaimat és már mindenki kezdte az egyetemet a családban is, én meg kénytelen voltam magyarázkodni, hogy még csúszok fél évet a diplomámmal. Eltelt pár perc ébredés után mire rájöttem, hogy már januárban lediplomáztam. Egy második szakmából ráadásul öreg fejjel.

2022. szept. 13. 13:21
 7/12 hollófernyiges ***** válasza:
93%

"nyilvánvaló hogy a régi rendszer visszasiratasa volt mögötte az indok"

Egyáltalán nem, senki sem várta el tőlük a Kádár-rendszer visszahozását. Az MDF-kormány árvalányhajas, nemzetieskedő töketlenkedéséből volt elegük.

2022. szept. 13. 16:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem hoztak vissza ilyeneket. Viszont 1995 leáldoztával piszkosul átalakult minden. 1996-ra pl. kitöröltek egy csomó vonatot a menetrendből, a vonatok hirtelen össze lettek firkálva.

Ment lefelé a gazdaság is (persze, nem az az egy-két év volt az okozója), meg a morál is kezdett zuhanni.

Stb.

2022. szept. 13. 16:59
 9/12 anonim ***** válasza:
8 vagyok. 1994-ben voltam 12 éves.
2022. szept. 13. 16:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Eszük ágában sem volt ilyeneket visszahozni. Bár a szavazóik közül sokan abban reménykedtek, hogy majd visszahozzák a 3,60-as kenyeret.
2022. szept. 13. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!