Támogatnátok egy ilyen szociális reformot?
Az ingyenélők megregulázása lenne a lényege. Sok olyan ember van aki ingyen eszi az ebédet, a hajléktalan szállókon más pénzén melegedik. Ingyen kapják a ruhát, stb. Ez szerintem minden konzervatív érzésű embert kiakaszt. Ezért:
Minden 18 év feletti, köteles saját magát ellátni 100%-ban. Ha mamahotelben lakik akkor fizetnie kell érte. Tiltott lenne az ajándékozás családon belül is, karácsonykor, születésnapokkor, mindenkor. Mindenki csak olyan vagyonnal rendelkezhetne amiért ő becsületes munkával megdolgozott. A segélyek egytől egyig törölve lennének, nuku munkanélküli segély, rokkantak dettó. De a nyugdíj is megszüntethető, mindenki tegyen félre aktív korában, ne az államtól várja a megváltást.
A korhatárt vihetnénk 18 év alá, de úgy 2-3 éves kor alatt szerintem már szélsőségbe esnénk.
Ez nem reform ez deform.
Kíváncsi lennék hogyan és ki tudná ellenőrizni a családon belüli ajándékozás tilalmát.
Jelenet ebből a világból:
Bíróságon a fiú aki hirtelen felindulásból karácsonyi ajándékot vásárolt édesanyjának.
Az ügyészség letöltendő életfogytiglani büntetést javasol.
Kádár alatt volt ilyen,csak akkor bőven volt munkahely és jól megéltél a fizetésből.Most mehetsz éhbérért dolgozni ahol annyit dolgozol amennyit a munkáltató elvár mert megalkották a rabszolgatörvényt.
Mondok jobbat,akasszuk fel az összes kormányzati politikust és akkor gyökeresen meg fog változni a szemlélet a munkavállalók irányába.
"Ha mamahotelben lakik akkor fizetnie kell érte. Tiltott lenne az ajándékozás családon belül is, karácsonykor, születésnapokkor, mindenkor."
Mindegy mi az indítékod kérdező, szerintem a magyar társadalom 90%-a nem támogatna semmilyen olyan rendszert, ahol az állam ilyen szinten beleugat az emberek életébe. Semmilyen "nagyobb jó" meg hasonlók érdekében sem.
Én azt támogatnám, hogy mindenkinek kötelező lenne becsületesen dolgozni és ezért cserébe tisztességes bérezést és saját ingatlant kapna. Férfiaknak 60éves korukig, a nőknek 55éves korukig kéne dolgozni. Aki ezt ledolgozta, utána tisztességes nyugdíj járna.
Mindenkinek a személyi igazolványába bele lenne jegyezve hogy hol dolgozik és mi a foglalkozása, szakképzettsége. Az utcán pedig rendszeres hatósági igazoltatás lenne, különösen a gyanus kinézetű vagy gyanus viselkedésű egyéneknek. A bűnözés teljesen el lenne fojtva, vissza lenne vezetve a halálbüntetés.
Mindenkinek biztosítva lenne az ingyenes szakma tanulása és az egyetem is, de a tanulmányok után a munka kötelező! Cserébe nincsennek anyagi gondok, lakhatási probléma, stb.
Egy ilyen rendszerrel szerintem az emberek nagy része kiegyezne.
7
"Férfiaknak 60éves korukig, a nőknek 55éves korukig kéne dolgozni."
Na ez az a különbség, amit semmi nem indokol, pláne ha még gyermekvállaláshoz sem kötnéd. Voltak ilyen apróságok, hogy emancipáció, nem ebbe az irányba halad a világ. Ennyi erővel fordítva is lehetne, főleg a születéskor várható élettartam és a nyugdíjban eltöltött várható évek miatt.
Halálbüntetést szintén kinőttük. A lincselni akaró tömeg vérszomját sokszor felülírják morális szempontok is, az tény, hogy támogatná a lakosság többsége, főleg a kevésbé iskolázott rétegek.
Attól, hogy igazoltatsz embereket, nem szorul vissza bűnözés, erre csak azt a példát tudom hozni, amikor a bliccelő 20 kilós gyereket egyből betalálja 3 ellenőr, amikor meg egy szénnékokszolt kancinegével szemben kellene intézkedni, akkor hirtelen lazulnak a szabályok. Azt meg ne is említsem, hogy bizony előfordul, hogy a rendőrség is részt vesz a buliban, amit aztán el lehet intézni olyanokkal, hogy "bűnügyi érdek" meg "felsőbb utasítás".
"De a nyugdíj is megszüntethető, mindenki tegyen félre aktív korában, ne az államtól várja a megváltást."
Kérem egy összegben amit eddig levontak
#9 folyt
Inflációval növelve kamatos kamatokkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!