Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Támogatnátok egy ilyen szociál...

Támogatnátok egy ilyen szociális reformot?

Figyelt kérdés

Az ingyenélők megregulázása lenne a lényege. Sok olyan ember van aki ingyen eszi az ebédet, a hajléktalan szállókon más pénzén melegedik. Ingyen kapják a ruhát, stb. Ez szerintem minden konzervatív érzésű embert kiakaszt. Ezért:

Minden 18 év feletti, köteles saját magát ellátni 100%-ban. Ha mamahotelben lakik akkor fizetnie kell érte. Tiltott lenne az ajándékozás családon belül is, karácsonykor, születésnapokkor, mindenkor. Mindenki csak olyan vagyonnal rendelkezhetne amiért ő becsületes munkával megdolgozott. A segélyek egytől egyig törölve lennének, nuku munkanélküli segély, rokkantak dettó. De a nyugdíj is megszüntethető, mindenki tegyen félre aktív korában, ne az államtól várja a megváltást.

A korhatárt vihetnénk 18 év alá, de úgy 2-3 éves kor alatt szerintem már szélsőségbe esnénk.

2022. aug. 19. 20:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Hülye vagy apám.
2022. aug. 19. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Megsütött a nap?
2022. aug. 19. 20:08
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Ez nem reform ez deform.

Kíváncsi lennék hogyan és ki tudná ellenőrizni a családon belüli ajándékozás tilalmát.

2022. aug. 19. 20:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Jelenet ebből a világból:

Bíróságon a fiú aki hirtelen felindulásból karácsonyi ajándékot vásárolt édesanyjának.

Az ügyészség letöltendő életfogytiglani büntetést javasol.

2022. aug. 19. 20:13
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Kádár alatt volt ilyen,csak akkor bőven volt munkahely és jól megéltél a fizetésből.Most mehetsz éhbérért dolgozni ahol annyit dolgozol amennyit a munkáltató elvár mert megalkották a rabszolgatörvényt.

Mondok jobbat,akasszuk fel az összes kormányzati politikust és akkor gyökeresen meg fog változni a szemlélet a munkavállalók irányába.

2022. aug. 19. 20:15
 6/12 anonim ***** válasza:

"Ha mamahotelben lakik akkor fizetnie kell érte. Tiltott lenne az ajándékozás családon belül is, karácsonykor, születésnapokkor, mindenkor."

Mindegy mi az indítékod kérdező, szerintem a magyar társadalom 90%-a nem támogatna semmilyen olyan rendszert, ahol az állam ilyen szinten beleugat az emberek életébe. Semmilyen "nagyobb jó" meg hasonlók érdekében sem.

2022. aug. 19. 21:25
 7/12 anonim ***** válasza:
31%

Én azt támogatnám, hogy mindenkinek kötelező lenne becsületesen dolgozni és ezért cserébe tisztességes bérezést és saját ingatlant kapna. Férfiaknak 60éves korukig, a nőknek 55éves korukig kéne dolgozni. Aki ezt ledolgozta, utána tisztességes nyugdíj járna.

Mindenkinek a személyi igazolványába bele lenne jegyezve hogy hol dolgozik és mi a foglalkozása, szakképzettsége. Az utcán pedig rendszeres hatósági igazoltatás lenne, különösen a gyanus kinézetű vagy gyanus viselkedésű egyéneknek. A bűnözés teljesen el lenne fojtva, vissza lenne vezetve a halálbüntetés.

Mindenkinek biztosítva lenne az ingyenes szakma tanulása és az egyetem is, de a tanulmányok után a munka kötelező! Cserébe nincsennek anyagi gondok, lakhatási probléma, stb.

Egy ilyen rendszerrel szerintem az emberek nagy része kiegyezne.

2022. aug. 19. 22:24
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

7

"Férfiaknak 60éves korukig, a nőknek 55éves korukig kéne dolgozni."

Na ez az a különbség, amit semmi nem indokol, pláne ha még gyermekvállaláshoz sem kötnéd. Voltak ilyen apróságok, hogy emancipáció, nem ebbe az irányba halad a világ. Ennyi erővel fordítva is lehetne, főleg a születéskor várható élettartam és a nyugdíjban eltöltött várható évek miatt.

Halálbüntetést szintén kinőttük. A lincselni akaró tömeg vérszomját sokszor felülírják morális szempontok is, az tény, hogy támogatná a lakosság többsége, főleg a kevésbé iskolázott rétegek.

Attól, hogy igazoltatsz embereket, nem szorul vissza bűnözés, erre csak azt a példát tudom hozni, amikor a bliccelő 20 kilós gyereket egyből betalálja 3 ellenőr, amikor meg egy szénnékokszolt kancinegével szemben kellene intézkedni, akkor hirtelen lazulnak a szabályok. Azt meg ne is említsem, hogy bizony előfordul, hogy a rendőrség is részt vesz a buliban, amit aztán el lehet intézni olyanokkal, hogy "bűnügyi érdek" meg "felsőbb utasítás".

2022. aug. 19. 22:43
 9/12 anonim ***** válasza:

"De a nyugdíj is megszüntethető, mindenki tegyen félre aktív korában, ne az államtól várja a megváltást."

Kérem egy összegben amit eddig levontak

2022. aug. 19. 22:59
 10/12 anonim ***** válasza:

#9 folyt

Inflációval növelve kamatos kamatokkal

2022. aug. 19. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!