Ha részben el lesz törölve a rezsicsökkentés, akkor mire lesz költve az a sok beszedett extraprofit adó?
10# Japán áfa 10%, USA áfa 7-13% Német, Román, stb 19%
Mi mindig vagy a legszarabb dolgokat vesszük át, és mindig csak egy-egy dolgot kiemelve, sosem az egész működőt egyben, vagy mi találunk ki az állampolgárok számára rossz dolgokat.
Komolyan nem értem.
"#4 Hát ez pont nem igaz. De hát valamiben legalább elsők vagyunk az EU-ban..."
Hagyd, ez is csak egy ostoba bérkommentelő.
"Komolyan nem értem"
A birka hagyja, hogy kizsigereljék, mit nem értesz rajta?
Boldogan megy melózni 200 nettóért, aztán majd csodálkozik, hogy csak a villanyszámlát tudta kicsengetni belőle.
Az összadóteher mégis kevesebb nálunk, mint a 19% ÁFÁ-s Németországban.
Az, hogy te mennyit adózol több tényező: ÁFA, SZJA, munkavállalói járulék, stb. Történetenesen nálunk az ÁFA nagyobb, mint Németországban, mégis ott nagyobb az adóteher, csak ezt a huszonhétszázalékozó fogyatékosok nem látják. Kiragadnak egyetlen dolgot, az ÁFÁ-t, amin a Fidesz csupán 2(!)%-ot emelt, és ezt harsogják, mintha lenne jelentősége.
Az összadóteher egyébként a Fidesz kormányzás óta csökkenőben van. 2020-ban 43,6%, 2006-ban még 54% fölött volt.
700 a nettóm, mit érdekel engem a villanyszámla? Mellé még itt is keresek 100+ nettót a bérkommenteléssel.
Tisztelt Kérdező! A szomszédunkban háború dúl, égig emelkedtek/emelkednek a z import árak (is), emelkedtek a fizetések. (Talán még a te narkód is...).
Van mire elkölteni a pénzt az államnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!