Kinek drukkolsz, a pedagógusoknak vagy az Orbán kormánynak?
Egyiknek se, hogy őszinte legyek (tanítottam amúgy én is).
De ennek az egésznek nem két oldal harcáról kéne szólnia, hanem párbeszédről.
2es, egyébként ez csak terelés. Az EU szabályzatában benne van, hogy EUs pénzt nem lehet bérekre, béremelésekre fordítani. Hiszen ha elfogy a keret, ki állja az emelkedett bért? Az EU? Mintha megkérnéd a sozmszédot, hogy fizesse mostantól ő a rezsidet:D
Szóval ez csak terelés, az EUnak semmi köze a bérekhez.
És a magam részéről a pedagógusok törekvéseit támogatom.
Az oktatás a jövő kulcsa.
És az oktatás szarban van. Kevés és rossz minőségű tanár van. Sürgősen vonzóvá kell tenni ezt a pályát, hogy csökkenjen a pályaelhagyók száma és elég nagy legyen ahhoz a szakemberek száma, hogy a rosszakat ki lehessen rostálni.
Pár hónapja volt szó egy tanárról akiről az egész iskola - beleértve a vezetőség is - tudta, hogy erősen vonzódik a fiatal leánykákhoz, de nem küldték el, mert akkor nem lett volna aki törit tanítson a suliban. Ez is a pedagógushiány eredménye és elég súlyos eset.
De ennek nem harcnak kellene lennie. Elvileg közös érdek a közös jövőnk biztosítása. Sajnálatos, hogy az Orbán-kormány nem így látja.
"az Uniós pénzekből fedezné a béremelést amit az Unió egyelőre visszatart"
Uniós pénzből nem lehet béremelést fedezni. Egyrészt azért, mert amit már felettem kifejtettek, másrészt a kormány hány évig szeretné, ha az EU állná a pedagógusok (és remélhetőleg minden közalkalmazott) bérének emelését?
Ez arra jó cirkusz, hogy lehessen megint az EU-ra mutogatni mondván, hogy miattuk nem valósul meg a bérrendezés. Mert "azelmúltnyolcév"-re és Sorosra ezt már tényleg nem lehet ráhúzni.
Kevés a gyerek.
Egyszerűen nincs szükség ennyi léhűtőre.
"Egyszerűen nincs szükség ennyi léhűtőre."
Ezt nem jól tudod, őrült hiány van főleg természettudományos tantárgyak esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!