Fideszesek! Az melyik rendszer, amikor az állam a profitot
elszedi, hogy hatósági árakat tartson fenn belőle?
9. Szerintem ezt most benézted. Én épp azt említettem meg , hogy a libbantak szerint az igazságos, hogy aki nem átlag alatt keres, az kerüljön magasabb adósávba, de ha egy gazdasági válság közepén a magas nyereséget elérő nagyvállalatokra tesznek nagyobb adót, az már kommunizmus.
2022. máj. 30. 11:25
És ki a fenét érdekli hogy egy intézkedés jobbos vagy balos. Kérdező tényleg e szerint döntesz tetszik e valami vagy nem? Lényeg hogy nekem jobb legyen. Igen biztos egy részét ráterhelik a lakosságra. És? Még így is kevésbé fog érinteni mintha holnaptól 4 szer ennyi lenne a gázszámlám. Ami most 25 ezer. Piaci áron havi 100 lenne.
2022. máj. 30. 11:27
33/40 A kérdező kommentje:
"Lényeg hogy nekem jobb legyen."
Kádár-fan prolik szintén ezt mondják. Lényeg, hogy nekem itt és most jó legyen. Minden más csak úri huncutság.
33. Sötét vagy. Ami neki jó, az neked is jó, nekem is, meg mindenkinek, aki fűt, utazik, eszik, fürdik, meg él.
A gyűlölet elvette az eszedet.
2022. máj. 30. 11:49
Érdekes, a libsik mindig azt papolják, hogy az egyéni érdek milyen nagyon fontos, és az ország érdekei hitványságok. De most már inkább mégis a "legyen nekem jobb" az prolizumus lett, helyette a multik érinthetetlensége az érték.
2022. máj. 30. 11:51
36/40 A kérdező kommentje:
Oké, akkor legyen 5 forint a kenyér és legyen ingyen sör! Majd megfizeti valaki, csak az a lényeg, hogy nekem átmenetileg jó legyen! Kádár Jani bácsi pedig mosolyogva néz le ránk!
"Annyiért adják amennnyiért akarják. Nem orbán szabja meg az árakat.
Ha én nyitok egy boltot és 10x-es áron árulok valamit, akkor annyiért."
Nyilván megteheted, csak egyrészt sokan átpárolnak tőled a konkurenciához, másrészt mivel a profitod után adózol, arányaiban jóval több adót kellene fizetned minden terméked után, ha ilyen áremelést hozol.
2022. máj. 30. 13:09
"Ez a közemberek számára hasznos. Jóléti intézkedés."
Igazán jóléti az lenne, ha mondjuk a kaszinóipart adóztatnák. Vagy azokat a területeket, amikben Mészáros, Tiborcz és a többi család gazdagszik.
De nem, azokat véletlenül sem...
2022. máj. 30. 13:55
Ne legyél már ilyen àlszent kérdező. Mindenki a saját érdekét nézi. Bárhol a világon. Ti szidtok mindenkit. Te most engem. Máskor a családosokat szidod hogy adókedvezményért leszavaznak a fideszre. Máskor a nyugdíjasokat. Mikor ki kap valamit azt szidjátok. Aki gyereket mer szülni azt is elhordjátok mindennek hogy pénzért szül. Nem olyan ördöngőség ez az ember arra szavaz akitől kap valamit. Legyen az itt vagy bárhol külföldön.
2022. máj. 30. 14:29
Ki az aki a szabad piacot jelölte be? Milyen megfontolásból, meghallgatnám a véleményét kérem írjon privátban.
2022. jún. 1. 21:40
Kapcsolódó kérdések: