Szerintetek melyik államforma lenne a legjobb Magyarország számára?
Figyelt kérdés
Gondolok a közbiztonságra,szabadságjogokra,megélhetésre,Magyarország fejlődésére...2022. máj. 15. 09:56
A kérdező szavazást indított:
A mostani rendszer
"Teljes" demokratikus rendszer (Ugyanezekkel a parlamenti képviselőkkel)
"Gulyás" kommunista
Eurokommunista
Abszolút Monarchia
Alkotmányos Monarchia (A királynak lenne korlátozottan joga beavatkozni a parlamenti politikába)
Anarchia
Fidesz-es diktatúra
Szélsőjobbos Nacionalista Diktatúra
Európai Egyesült Államok
38 szavazat
1/12 anonim válasza:
Elnöki köztársaság.
Ami az amerikai rendszerre hasonlít.
Van egy elnök, aki köztársasági elnök és miniszterelnök is egyben.Aztán van alsóház és felsőház.
4/12 anonim válasza:
2#
Orbán lenne.
A magyar parlamentáris rendszer épp azért hülyeség, mert kvázi két elnök van.Mienk?
5/12 anonim válasza:
4: nincs két elnök, a köztársasági csak olyan, mint máshol a király, szimbolikus pozíció valódi hatalom nélkül
6/12 anonim válasza:
Dobókockás monarchia.
Minden kérdést, törvényt dobókockákkal kellene kidobni.
7/12 anonim válasza:
5.
De akkor miért van rá szükség?
Egy plusz kiadás csak az államnak.
8/12 anonim válasza:
7: nekem nem kell, ahogy luxus sportstadionok sem kellenének nekem, amiket állami pénzből tartunk fenn. Eszetlen pénzszórás folyik.
9/12 anonim válasza:
Ezek közül a "Teljes demokratikus rendszer" lenne a legjobb. De nem tudom, hogy pontosan mit értesz ez alatt.
A Monarchiát, a kommunizmust meg az Európai Egyesült Államokat elutasitom teljes mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!