Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi kell ahhoz, hogy valaki...

Mi kell ahhoz, hogy valaki indulhasson miniszterelnöknek a választásokon?

Figyelt kérdés
Pontosan sehol nem találom ezt leírva. Mi kell hozzá pontosan? Kell hozzá párt? Hány ajánlást kell összeszedni? Kíváncsi vagyok, mert volt rá példa, hogy celebek indultak, de nem értem hogy.

#politika #választás #miniszterelnök #indulás a választáson #miniszterelnöknek indulás
2022. márc. 29. 21:56
 1/8 anonim ***** válasza:
3%
Ha jól emlékszem 35 év és megszerzett diploma az alap követelmény, de nem biztos.
2022. márc. 29. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Legyen minimum 70 éves boomer, legyen szenilis, szeressen háborúzni
2022. márc. 29. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Büntetlen előélet, ogy-i képviselők választásán választhatò személy
2022. márc. 29. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:
32%

21:57

Ez USAban. Mo-n úgy tudom nincs korhatár! Mert Fekete-Győr 32 éves és ő is indult az előválasztáson.

2022. márc. 29. 22:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Miniszterelnöknek nem is lehet indulni... Pártlistákra és egyéni jelöltekre szavazunk csak, a miniszterelnököt később a parlament választja meg.
2022. márc. 29. 22:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ma már elég a 8 általános is.
2022. márc. 29. 22:04
 7/8 tobas ***** válasza:
100%
Az kell, hogy Köztársasági Elnök javasolja az Országgyűlésnek és az Országgyűlésben megfelelő többsége legyen, hogy megválasszák.
2022. márc. 29. 22:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Közügyektől ne legyen eltiltva és nem lehet miniszterelnöknek indulni. A miniszterelnököt a parlament válassza.
2022. márc. 29. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!