Szerintetek az idei választás, milyen kimenetellel fog zárulni (százalékban megadva) ?
- Ne azt szavazzátok meg, hogy miben reménykedtek ❗️
- Hanem hogy mi az esélyes, mi az ami most reálisnak vélhető ❗️
Én például úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzet, a Fidesz javára megy (persze ez csak egy érzés) - de az események amik most zajlanak - azt a sejtést sugallják, hogy a FIDESZ győzelmet segítik.
Szerintem a Mi Hazánk megfogott annyi agyhalottat, hogy az 5% meglesz nekik.
MZP sajnos sok zagyvaságot összehordott, ami még az ellenzéki szavazókat is kicsit elbizonytalanítja, ők leszavaznak a Kutyákra, de szerintem 5% nem lesz meg nekik.
Én szorítok a kormányváltásért de az ellenzék 35-40 %-nál szerintem nem fog több szavazatot szerezni. A fidesz kb. 50%-kal választást nyer...
De ez csak az én vízióm.
Ne így legyen! 🥰
Www.taktikaiszavazas.hu
Hiteles baloldali oldal.De sajnos ők is már 117 hellyel számolnak a Fidesznek..Matematikai esélye már nincs az ellenzéknek nyerni..Egyéniben 30 éve nem verték meg a Fideszt..Mindig listán kapott ki..50-52 listás helyett számoltam nekik és olyan 60-68 egyéni helyett a 96-ból..Az egyéni helyek több mint felén az aktuális Fideszes jelölt mindig 55-60%-al nyert..Azaz összefogva sem fog sikerülni.
A választási rendszerünkben nagy súlya van az egyéni körzeteknek, ott fog eldőlni a dolog. 93 listás hely van, ezt kb fele-fele arányban fogják vinni az oldalak. Ez a könnyű része a dolognak. De ott a 106 egyéni körzet. Hogy ebből hányat nyernek meg az egyes oldalak, azt szinte lehetetlen előre látni.
Szerintem marad a Fidesz, de nem fognak olyan sokkal nyerni.
4#es! Mi az, hogy nincs az ellenzéknek matematikai esélye nyerni.. Hann Endre a Médián vezetője szerint a választás kétesélyes, Tóka Gábor szerint 12%+ esélye van az ellenzéknek nyerni. A Republikon, Publicus meresei szerint a különbség a két lista között hibahatáron belüli. A taktikai szavazás meg annyira hiteles, hogy nálunk 18'ban Lázár Jánosnak 38%ot jósoltak választás előtt egy héttel, lett belőle 51. Inkább VoxPopuli, választási földrajz vagy 21 kutatokozpont, amit ajánlani tudok.
Nem vagyok elfogult, hogy nyer az ellenzék.. Nyilván a Fidesz felé lejt eléggé a pálya. Viszont nem fogadnék rá nagyobb értékben, hogy nyernek. A reális az a 110/89es mandatumarany a parlamentben.....
#3 voltam
Gyakorlatilag teljesen betaláltam.
Sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!