Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek az idei választás,...

Szerintetek az idei választás, milyen kimenetellel fog zárulni (százalékban megadva) ?

Figyelt kérdés

- Ne azt szavazzátok meg, hogy miben reménykedtek ❗️

- Hanem hogy mi az esélyes, mi az ami most reálisnak vélhető ❗️

Én például úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzet, a Fidesz javára megy (persze ez csak egy érzés) - de az események amik most zajlanak - azt a sejtést sugallják, hogy a FIDESZ győzelmet segítik.

2022. márc. 14. 23:21
A kérdező szavazást indított:
🟠 Fidesz több mint 2/3-ad
🟠 Fidesz 2/3-ad
🟠 Fidesz 54...66 %
🟠 Fidesz picivel több mint ~ 50 %
🔵 Ellenzék picivel több mint ~ 50 %
🔵 Ellenzék 54...66 %
🔵 Ellenzék 2/3-ad
41 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Jelenleg még a legtöbb közvélemény kutató és statisztikai cég se tudja mi lesz a választások eredménye, annyira fej-fej mellett halad az Összefogás és a Fidesz támogatottsága. Őszintén fogalmam sincs hogy melyikük fog nyerni, de szerintem ilyen max 5%-al fog az egyik a másik előtt befutni. 2/3-nak nem látom esélyét pont emiatt egyik pártnak se. Szerintem a Mi hazánk vagy az MKKP egy épphogy 5%-al be fog jutni, mindkettő nem hiszem. A többi mikropárt az 1%-ot se fogja elérni, még Gattyán György pártja se. Ez az én tippem, de mondom, szerintem sok értelme nincs tippelgetni, egyrészt csomó olyan fideszes ismerőse van mindenkinek akiről álmodban sem gondolnád hogy a Fideszre szavaz, sosem politizál hangosan, csak szépen csendben 4 évente elmegy a "kisebb rosszra" behúzni az X-et. Aztán nem beszélve az esetleges csalásokról, trükközésekről. Aztán ott vannak az úgynevezett "billegők" akikkel a statisztikák se tudnak mit kezdeni. Minden esetre én látok esélyt kormányváltásra, de simán lehet hogy marad a fidesz. Szerintem a legvalószínűbb egy sima fideszes többség nyereség pár %-al.
2022. márc. 14. 23:36
 2/12 A kérdező kommentje:
#1.) 95%-ban egyet értek veled (ment is a zöld pipa, köszönöm a válaszod!)
2022. márc. 14. 23:42
 3/12 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem a Mi Hazánk megfogott annyi agyhalottat, hogy az 5% meglesz nekik.

MZP sajnos sok zagyvaságot összehordott, ami még az ellenzéki szavazókat is kicsit elbizonytalanítja, ők leszavaznak a Kutyákra, de szerintem 5% nem lesz meg nekik.

Én szorítok a kormányváltásért de az ellenzék 35-40 %-nál szerintem nem fog több szavazatot szerezni. A fidesz kb. 50%-kal választást nyer...

De ez csak az én vízióm.

Ne így legyen! 🥰

2022. márc. 14. 23:45
 4/12 anonim ***** válasza:
15%

Www.taktikaiszavazas.hu

Hiteles baloldali oldal.De sajnos ők is már 117 hellyel számolnak a Fidesznek..Matematikai esélye már nincs az ellenzéknek nyerni..Egyéniben 30 éve nem verték meg a Fideszt..Mindig listán kapott ki..50-52 listás helyett számoltam nekik és olyan 60-68 egyéni helyett a 96-ból..Az egyéni helyek több mint felén az aktuális Fideszes jelölt mindig 55-60%-al nyert..Azaz összefogva sem fog sikerülni.

2022. márc. 14. 23:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A választási rendszerünkben nagy súlya van az egyéni körzeteknek, ott fog eldőlni a dolog. 93 listás hely van, ezt kb fele-fele arányban fogják vinni az oldalak. Ez a könnyű része a dolognak. De ott a 106 egyéni körzet. Hogy ebből hányat nyernek meg az egyes oldalak, azt szinte lehetetlen előre látni.

Szerintem marad a Fidesz, de nem fognak olyan sokkal nyerni.

2022. márc. 14. 23:47
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Szabó Timea,Szél Bernadett,Hadházy Ákos,GyurcsánY,Jakab...Ők azok akik akadályozzák az ellenzéki győzelmet ..
2022. márc. 14. 23:47
 7/12 anonim ***** válasza:
22%
Ja, mert ott vannak a "független tömegek", akik simán szavaznának az ellenzékre. Nincsenek nagy elvárásaik, csak legyenek a főbb vezetők Jézus Krisztus, Szent Péter, Szűz Mária és Isten. És akkor TALÁN elfogadhatóak lennének Orbánnal szemben. Nem lennének elfogadhatóak akkor sem, csak talán.
2022. márc. 14. 23:50
 8/12 anonim ***** válasza:

4#es! Mi az, hogy nincs az ellenzéknek matematikai esélye nyerni.. Hann Endre a Médián vezetője szerint a választás kétesélyes, Tóka Gábor szerint 12%+ esélye van az ellenzéknek nyerni. A Republikon, Publicus meresei szerint a különbség a két lista között hibahatáron belüli. A taktikai szavazás meg annyira hiteles, hogy nálunk 18'ban Lázár Jánosnak 38%ot jósoltak választás előtt egy héttel, lett belőle 51. Inkább VoxPopuli, választási földrajz vagy 21 kutatokozpont, amit ajánlani tudok.

Nem vagyok elfogult, hogy nyer az ellenzék.. Nyilván a Fidesz felé lejt eléggé a pálya. Viszont nem fogadnék rá nagyobb értékben, hogy nyernek. A reális az a 110/89es mandatumarany a parlamentben.....

2022. márc. 27. 12:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Az a taktikai szavazas a 18as valasztasi eredmenyekre alapoz, a kozvelemeny kutatok meg sorra leszerepelnek.
2022. márc. 27. 18:24
 10/12 anonim ***** válasza:

#3 voltam

Gyakorlatilag teljesen betaláltam.

Sajnos :(

2022. ápr. 5. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!