Nem indul a jelölt akire szavazni akartam. Kire szavazzak?
Ha jól tudom Balassa Péter helyett Ungár Péter indul a körzetemben áprilisi választásokon.
Én nem akarok Ungár Péterre szavazni. Akkor inkább a Fideszes Hende Csaba.
Unszimpatikus az Ungár… biztos hogy rá nem szavazok.
Mi legyen szavazzak egy törpe pártra, vagy a fideszes Hende Csabára?
Pont az a lényeg hogy nem birka módjára szavazok valakire csak mert más választásom nincs.
Ez a hülyeség hogy vissza lép a képviselő mert azt gondolja hogy majd a másik ellenzékire fogok szavazni. Hát nem szerintem ez tisztességtelen. Mindenki induljon aztán győzzön aki a legjobb. De így hogy el sem indul ez aljas és szerintem visszás…
A mérlegeléshez:
• Ha egyéniben kis párt képviselőjére szavazol, azzal igen nagy eséllyel semmis lesz a szavazatod.
Kizárt, hogy a képviselőjük a legtöbb szavazatot kapja a választókerületedben. És mivel esélyes, hogy a kis párt pártlistáról sem jut be a parlamentbe, a jelöltjükre adott szavazat töredékszavazatként sem számítódik be.
• Ha pártlistán szavazol kis pártra, azzal segíted, hogy elérjék az 1%-ot, és akkor négy évig jogosultak lesznek állami párttámogatásra.
Egyébként, Ungár nem indul egyéniben; az előválasztáson dr. Czeglédy Csaba nyert, az ellenzéki összefogás jelöltjeként ő indul Vas 01. számú OEVK-ban.
Akik indulnak, a szavazólapi sorrendben:
1. HORVÁTH ÉVA, NORMÁLIS PÁRT
2. DR. VADON ISTVÁN, MI HAZÁNK
3. DR. HENDE CSABA, FIDESZ-KDNP
4. DR. CZEGLÉDY CSABA, DK-JOBBIK-LMP-MOMENTUM-MSZP-PÁRBESZÉD
5. TÖMBÖLY TAMÁS, MEMO
6. HEGEDÜS MÁTÉ, MUNKÁSPÁRT-ISZOMM
7. NAGY DÁVID, MKKP
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!