Miért utálják a Fideszt és Orbán Viktort, te és családod kire voksol?
- házat tud venni magának a magyar igaz hitelre de kedvezőbb feltételekkel
pl: zöld Hitel akár 70.000.000Ft is lehet annyiból már csak veszel egy napelemes házat.
- SZJA visszatérítése gyerekeseknek és 25 év alattiaknak
Van olyan ismerős aki 1,4M Ft kapott vissza.
- közmunkával visszaterelte a segélyen élő emberek döntő részét
- Budapesten annyi munkahely van, hogy hónapokig tudnám nézegetni.
- Bevezette a csirkefarhát, Csirkemel, Cukor, olaj, tej, és Benzin Stoppot
- Rezsicsökkentés is évig több százezret spórolunk
Gyurcsány és a gazdasági válság idejében még nem dolgoztam de Apám fizetése ami 90.000Ft volt visszaeset 62.000Ft-ra, és emlékszem utána való években még rosszabb volt.
Most vettem úgy észre útobbi 4-5 évben, hogy az emberek egyre jobban élnek BP-en.
A fideszre akkor sem voksoltam, mikor még liberálisak voltak…
A sz@r forint és az infláció nagyobb galibát fog okozni a hiteleseknél (is), mint 2008-as válság.
Az mostani osztogatást és árstopot a választások után meg fogjuk fizetni, tökmindegy, ki nyer. Nincs ingyenebéd!
Szerintem sokan nem utálják, egyszerűen csak felsorolt lista nem motiválja őket arra, hogy a fideszre szavazzanak.
Legalább annyian vannak, akik a támogatásokat, kedvezményeket nem vehetik igénybe, mint akik igen. Úgy vannak ezzel, hogy aki nem jogosult a támogatásokra, az jelentős hátrányba kerül azokhoz képest, akik jogosultak.
A többi dolog (a hatósági árak) meg lehet, hogy nem érinti őket, vagy nem érzik azt, hogy azokkal sokkal előrébb vannak (eleve nem túl nagy a fogyasztásuk, nem autóznak sokat, mindig is volt munkájuk, stb.).
Ettől még nem biztos, hogy ezek az emberek mind az összefogásra szavaznak, vannak lehetőségek a fideszen és az összefogáson kívül is. De aki az összefogásra akar szavazni, akkor sincs semmi, tegye, aki meg a fideszre, akkor arra. Ez a demokrácia, vagy legalábbis ami az átlag szavazónak jut belőle korunkban.
"- házat tud venni magának a magyar igaz hitelre"
És eddig szerinted nem léteztek hitelek, vagy mi? Szüleim vagy 30 éve építkeztek, és már akkor is volt támogatott hitel.
"- SZJA visszatérítése gyerekeseknek és 25 év alattiaknak"
25 év alattiak SZJA mentessége a Jobbik ötlete. SZJA visszatérítésnél meg röhej, hogy több gyerekkel kevesebbet kapsz. Mindenesetre ez más formában volt korábban is, és nemcsak egyszeri választási osztogatásként.
"Van olyan ismerős aki 1,4M Ft kapott vissza."
Akkor, vagy az ismerős hazudik, vagy te. Visszakapható maximális összeg ugyanis 809 ezer. De oké, gondolom a párjával együtt kaptak átlagban 700 ezret. Ám, ha már a felső sávba esnek, akkor amúgy sem keresnek annyira rosszul.
"- közmunkával visszaterelte a segélyen élő emberek döntő részét"
XXXXXXXDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"- Budapesten annyi munkahely van, hogy hónapokig tudnám nézegetni."
Budapest mindig is tele volt munkalehetőségekkel. De akkor miért vannak még közmunkások? Mégse sikerült visszaterelni?
"- Bevezette a csirkefarhát, Csirkemel, Cukor, olaj, tej, és Benzin Stoppot"
Éljen Kádár Viktor!
Akkor lesz igazán Stop, mikor eltűnnek a boltok polcairól.
"- Rezsicsökkentés is évig több százezret spórolunk"
Évekig csak ráfizettél. Eddig ugyanis jóval olcsóbb volt a világpiaci ár, mint a rezsicsökkentett.
"Gyurcsány és a gazdasági válság idejében még nem dolgoztam de Apám fizetése ami 90.000Ft volt visszaeset 62.000Ft-ra, és emlékszem utána való években még rosszabb volt."
Oké, értem. Engem meg kirúgtak a járvány alatt (bár én nem bántam, régebb óta ott dolgozó munkatársaim már annál inkább), szóval akkor arról meg Orbán tehet.
De a fő kérdésre is válaszoljak: korrupció!
"házat tud venni magának a magyar igaz hitelre de kedvezőbb feltételekkel"
Tud??? Mesterdilplomás tanár vagyok, nettó 172 ezret keresek. Megpróbáltam egy pici lepusztult garzonhoz lakáshitelt felvenni, a bankban kiröhögtek, hogy ezzel a fizetéssel ne is álmodjak róla.
A ház vásárlásról annyit, hogy évekig kuporgattam a pénzem és sikerült is volna vennem, hitel nélkül, erre jött a CSOK.
Most már nem tudok, max valami putrit, de felújításra már nem futná.. Ennyit erről.
8# időben kellett volna akkor venned...
Ismerős a csupasz farkával ment fel BP-re, összejött a későbbi feleségével, bevállalták a 3 gyereket és 10+15 millióért tudtak venni akkor egy 3 szobás lakást jó helyen.
Most 40-45 millióért már másnap el tudnák adni a lakást.
A hitelekről:
A csok és a sok sok "családbarát" támogatás előtt egy normál mezei hitelből , ezen támogatások nélkül simán meg lehetett venni egy házat, lakást, mert nem 70 millió, hanem 25-30 millió volt. Volt 5 milliód, 20-25 milliót törlesztettél.(Amikben én gondolkodom , azok ilyen drasztikusan nőttek.) Most van 5 milliód, kapsz 40 milliót és 25 milliót törlesztesz. Tehát: nekünk, szerencsétleneknek ugyanannyit kell a munkánkkal hozzátennünk, míg ezek a "nagyon nagy összegű" családi támogatások nem a családokat, hanem az ingatlanpiaci szektor szereplőit: ingatlanfejlesztőket, építőipart segítik és nem kicsit gazdagítják. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!