Ha a fidesz gyöz de nem 2\3- al, lehetséges, hogy nem szavazzák meg miniszterelnöknek?
Figyelt kérdés
Tehát fidesz nyer de ellenzéki képviselö több van mint fidesz, elképzelhetö hogy azt mondját Márki-Zay legyen a miniszterelnök?2022. febr. 20. 20:27
1/11 A kérdező kommentje:
*Orbánt nem szavazzák meg (elfelejtettem odaírni)
2022. febr. 20. 20:28
2/11 anonim válasza:
Nem. MZP soha nem lesz miniszterelnök.
3/11 anonim válasza:
MZP teljesen ellentétes a Fidesz programjával. Eltörőlné a rezsicsökkentést, minimálbért, 13.havi nyugdíjat, eladná a korházakat és beengedné a migránsokat. Sosem szavaznák meg
4/11 anonim válasza:
"Tehát fidesz nyer de ellenzéki képviselö több van mint fidesz"
Mi van?
5/11 anonim válasza:
Barátom! Olyan nincs, hogy a Fidesz nyer, de nincs parlamenti többsége. A győztesnek mindig többsége van, ez a parlamentáris demokrácia lényege.
6/11 anonim válasza:
Tehát fidesz nyer de ellenzéki képviselö több van mint fidesz, elképzelhetö hogy azt mondját Márki-Zay legyen a miniszterelnök?
Ha az Egységben Magyarországnak lesz több és csak a Fidesz jut még be akkor megvan nekik a többség ami elég, ha 3nál több párt lesz benz és senkinek nem lesz meg az 50% akkor talán a 3. párt a Fidesz mellé áll, vagy ha nem, akkor új vàlasztás.
7/11 anonim válasza:
Kieg.: A parlamenti arányok (megszerzett mandátumok) alapján hirdetnek győztest. Az alakíthat kormányt, akinek többsége van.
8/11 anonim válasza:
Én értem a kérdező problémáját.
Mi van, ha 99 Fideszes hely lesz, 90 Összefogás, 10 MKKP?
10/11 anonim válasza:
#5 komcsiként persze hogy fingod sincs a parlamentáris demokráciáról, ami jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!