Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi lenne a megoldás arra,...

Mi lenne a megoldás arra, hogy a kormány ne csak egy vízfeje legyen a társadalomnak?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam, hogy az Szja miért nem egy választható opció. Ha valaki nem fizeti akkor lemond mindenről ami az adófizetők kiváltsága (egészségügy, nyugdíj, közoktatás, akár szavazati jog stb.), saját magának kell mindezekről gondoskodnia, fizetnie kell az állami intézményekben az ügyintézésért is. Ugyan akkor szerintem motiválná az államot, hogy az adófizetés úgymond megérje a közembereknek, a színvonalat megfelelő szintre emelje. Végre tényleg a parlament legyen az emberekért és nem fordítva.
2022. jan. 15. 21:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mondasz le az úthasználatról, vagy este a lámpafényről? Hogy mondasz le a rendőrség által biztosított közbiztonságról? Hogy mondasz le arról, hogy a magyar útleveledet elismerik más országokban, a Magyarország által kiharcolt diplomáciai kapcsolatok miatt?

Mi van pl. az egészségüggyel? Megteheted, hogy amíg fiatal vagy és egészséges, addig nem fizetsz, és majd belépsz az adófizetők közé ha öreg vagy, és kell a kórházi ellátás? Nyugdíjat hogy oldod meg egy felosztó-kirovó rendszerben? Mi a helyzet az oktatással? Stb.

Ez a "lemondok mindenről ami az adófizetőket megilleti" elmélet azonnal összeomlik, amint egy picit is megkaparod a felszínt.

2022. jan. 15. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó ötlet. Egyszerűen nem kivitelezhető és nem rentàbilis senkinek plusz sok visszaélésre adna lehetőséget.
2022. jan. 15. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Írhatnám neked, hogy a megoldás már adott.

De, mivel az átlagembert a média nevelte, így nem ismerik az értékvezérelt életet, nem értik, milyen nemzetben gondolkodni.

Ehhez fel kellene nőni. Viszont évszázadok óta az egész világon a jellemtelen hatalmi elitnek nem célja a tájékozott, lelkiekben, mentálisan, fizikálisan egészséges, felkészült ember.

Lásd 1956-ot is, pedig akkor áltunk legközelebb a demokráciához.

Ez nem olyan egyszerű megvalósítani.

2022. jan. 15. 21:44
 4/9 anonim ***** válasza:
-t
2022. jan. 15. 21:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Igazad van. Talán akkor két kategóriát létrehozni. Arra gondoltam, hogy ha valaki később kezdi el fizetni, akkor egyenesen arányosan kevesebb lenne a nyugdíja?
2022. jan. 15. 21:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Mi a megoldás 3-as? Nem tudom mire célzol.
2022. jan. 15. 21:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy kutya nagy Format C:/S, de úgy, hogy mind a Fidesz, mind az összefosás minden tagja eltűnik végre a bánatba, és tök új, mondernkori gondolkodású személyek jönnek elő.
2022. jan. 15. 21:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem a demokrácia is eléggé elavult ilyen formában. Jó volna, ha az egyéneknek több hangja lenne.
2022. jan. 15. 22:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Szígorú elszámoltatás

Vissza hozni a halál büntetést

Kizárni az össze fonodásokat

JA bocs ez már lehetetlen.Várd év végére a 450 ft =1 euro-t

2022. jan. 17. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!