Mit eredményez az ha nagyon nagy a részvét politikai szavazásokon? Azaz ha nagyon sok ember megy el szavazni! pl a népesség háromnegyede!
Figyelt kérdés
2021. aug. 30. 23:36
21/28 anonim válasza:
#21 az angolszász jogrendszerben számos helyen van un. laikus bíráskodás, aminek a lényege hogy bíró helyett a közösség kiválasztott tagjai (szimpla polgárok) döntik el "laikusként" a bűnösséget. Ők az esküdtek. Az USA-ban a meghatározott büntetőügyekben működik így.
22/28 A kérdező kommentje:
pl milyen esetekben?
2021. aug. 31. 22:46
23/28 anonim válasza:
#21 Ne válaszolj neki! Egyértelmű troll, az ostoba fajtából a kérdező.
24/28 A kérdező kommentje:
Mi számít meg határozott büntetőügynek? Miért honnan kéne ismerni ezeket a fogalmakat? Sohase tanultam jogot! Főleg nem Amerikait! Nagyon távol vagyok az adminisztrációs ügyektől hülye is vagyok hozzájuk de ezen az oldalon nem az okosok teszik fel a kérdéseket! Azért köszi az eddigi válaszokat!
2021. aug. 31. 23:02
25/28 A kérdező kommentje:
"#21 Ne válaszolj neki! Egyértelmű troll, az ostoba fajtából a kérdező."
És téged mi motivált ara hogy le írd ezt ahelyett hogy meg próbáltad volna meg világítani ezeket a kérdéseket?
2021. aug. 31. 23:35
26/28 A kérdező kommentje:
Viszont térjünk vissza a fő témához is szal Németországban mekkora a részvét szavazásokon? Meg mondjuk francia országban?
2021. aug. 31. 23:39
27/28 A kérdező kommentje:
Engem főképp az érdekel hogy a magas vagy alacsony részvét az kinek jó a politikának vagy az embereknek? Nem az van hogy minél magasabb a részvét annál több pénz áramlik be a politikába meg annál nagyobb hatalma lesz a politikusoknak és annál több embert tudnak egymásnak uszítani? Vagy ez csak ilyen Magyarországi specifikum? De szal tényleg érdekel hogy elméleti szinten hogy van ez? És nekem nem áll szándékomban trollkodni csak szeretném meg érteni ezt a részét a dolognak!
2021. aug. 31. 23:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!