Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fideszes vagy ellenzéki vagy?

Fideszes vagy ellenzéki vagy?

Figyelt kérdés

Én Fideszes.. ;) Érdekel hogy a többség milyen.

25/n

2021. aug. 22. 19:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
11%

Miért?

2021. aug. 22. 21:08
 22/26 anonim ***** válasza:
29%

(Kedves Szilvi!

Kérem legközelebb használjon VPN szolgáltatást!)

Másodszor pedig számoljon azzal a ténnyel is, hogy a magyar választópolgárok eddig teljes apátiában voltak az elmúlt 6-8 évben, legalábbis a közvetlen környezetemben ezt véltem felfedezni. Itt gondolok arra, hogy a "nekem mindegy ki nyer" kategóriából is ismerek olyat, aki letette a voksát a Fidesz-KDNP-re, hogy a kisebbik rossz nyerjen, így sikerült elérni nagyjából 2 500 000 szavazót 2018-ban. Ezzel 2/3-os többségre tettek szert, annak ellenére, hogy kicsivel több, mint 8 000 000 fő volt akkor jogosult a szavazásra (ha valódi 2/3-a lett volna, akkor cirka 5 333 333 szavazatot kellett volna kapniuk). Arról már nem is szeretnék beszélni, hogy a kormánynak nem sok plusz szavazatot sikerült megynerni az elmúlt 4 év során, ellenben - szerintem - sokat vesztettek, valamint az összefogásnak jobban sikerült megmozgatnia a "nekem mindegy" kategóriát, amit okozhat az is, hogy a "pandémia" alatt - talán unalomból - sok mindenki politizálni kezdett.

Összességében én egy nagyjából 50-50 arányú kormányzást képzelek 22' után, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a Fidesz lesz az erősebb párt. Talán ez volna a legjobb forgatókönyv mindenki számára, hiszen így nem tudnak olyan törvényeket módosítani amihez szükség van a 2/3-os többségre, azt pedig mindenkinek el kell ismernie, hogy az ország valóban sokat fejlődött, persze arról lehet diskurálni, hogy ez a fejlődés lehetett-e volna nagyobb mértékű is? Sajnos, a sportban nincsen "ha".

Száz szónak is egy a vége, mindenkinek kívánok szép estét, és ne feledjék, a politika semmit nem okoz (sem kárt, sem javat) az embereknek. Teljesen mindegy az átlag ember számára, hogy éppen melyik stróman zsebébe vándorolnak az uniós pénzek, ebből kifolyólag az összefogás számlájára írnám azt is, hogy amennyiben ők lesznek kormányzó többségben, akkor a NER-nek köszönhetően ők nehezebben fognak tudni lopni.

Amennyiben kérdést vagy reflexiót hagytam valakiben, akkor kérem ne tartsa magában, tegye fel itt vagy keressen meg privát üzenet formájában. Köszönöm!

2021. aug. 22. 21:21
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Mennyire írta elején az a pár válaszoló hogy itt ellenzéki többség van, nem csak itt hanem az egész internetes portálon mivel a baloldaliak és a nagyhatalmak a jobboldali embereket igyekeznek elnémítani itt. Facebookon is ha nem baloldali véleményed hanem jobboldali nemzeti konzervatív akkor megy a tiltás! Amúgy én amióta beszéltem a szüleimmel akik éltek a Gyurcsány kormányzás alatt meg élnek az Orbán kormányzás alatt ők tudták csak nekem felnyitni a szemem hogy melyik a jobb Orbánék vagy Gyurcsányék. Régen én is ellenzéki voltam ameddig a szüleimmel nem beszéltem a politikáról utána ők felnyitották a szemeim. Ti is beszélgessetek a szüleitekkel hogy melyik párt kormányzása alatt volt vastagabb a pénztárcájuk ne a Gyurcsány fórumra menjetek el piázgatni ahol Gyurcsány a saját javára szidni fogja Orbánt és saját magát meg fényezni! Itt most elsősorban a fiataloknak üzentem.
2021. aug. 24. 06:39
 24/26 anonim ***** válasza:
53%
De nem orbán miatt lett vastagabb a pénztárcájuk. Orbánnak ahhoz semmi köze.
2021. aug. 24. 15:41
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Miert vagy fideszes?
2021. aug. 24. 17:30
 26/26 anonim ***** válasza:

"De nem orbán miatt lett vastagabb a pénztárcájuk. Orbánnak ahhoz semmi köze."

Kedves válszoló!

Sok szeretettel ajánlom neked Pataky Attila: A földönkívüliekről, szakszerűen c. dokumentumfilmét.

Ha ezt a mondatodat képes voltál komolyan leírni, akkor úgy sem foglalkoztatnak a tények, ez a film is neked való lesz!

2021. aug. 24. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!