Mi a véleményetek Márki-Zay Péterről?
Akit érdekel, ez a két interjú tökéletesen bemutatja Márki-Zay Pétert.
https://www.youtube.com/watch?v=5qHahDXVTco
https://www.youtube.com/watch?v=-AAhGRrlLVs
Ízlések és pofonok, nekem nagyon bejön a figura. De ha nem jönne be, akkor is el kell ismerni, hogy a mai politikai kultúrában egy csillag az égen MZP.
Maga,egyénileg nekem is szimpatikus.
Intelligens,tanult,vannak céljai a kormányváltáson kívül meg kultúráltan is tud megnyilvánulni.
Csakhogy ő is beszállt az összefogásba (sic!) így elcseszte a politikai pályafutását teljes egészében.
Eleinte szimpatikus volt (annak ellenére, hogy konzervatív, én meg nem vagyok az). De az a gondolata bennem bekapcsolta a vészvillogót, hogy az adóemelést le kell tagadni a választás előtt, mert a végén még emiatt nem szavaz valaki az ellenzékre. Továbbá a vallásától sem tud elvonatkoztatni, pl. a gyónási titok kérdésénél. Ezt a kérdést szerintem is értelmetlen volt az ellenzék részéről előhozni, mert ha egy bűnöző bevall valamit egy papnak, és a pap megőrzi a titkot, az nem derül ki úgyse, tehát sikerülne hozni egy törvényt, amit nem lehet betartani. De MZP ahelyett, hogy például erre hivatkozna, előáll ezzel a személyeskedő gőggel, hogy épeszű ember nem megy neki a katolikus egyház előjogainak, mert az az alapvető emberi tisztesség alapja, stb.
Hozzá kell tennem, hogy van, amiben igen jól látja a dolgokat, például Gyurcsány tényleg több szavazót taszít, mint amennyit vonz, tetszik, hogy nem autó-összeszerelőüzemként látja a gazdaságunk jövőjét.
Nem kötözködésből, de amikor én olvastam tőle ilyen nyilatkozatot, ott nem azt mondta, hogy le kell tagadni az adóemelést. Hanem hogy az első ellenzéki ciklusban ő nem nyúlna hozzá az adórendszerhez. Azzal kampányolni ugyanis, hogy ha mi nyerjük a választásokat, akkor sokal sokkal több adót fognak fizetni, elég vakmerő strarégia.
szerintem ő a legmegbízhatóbbnak és legrátermettebbnek tűnő jelölt
De így az osszefogas részeként..
Így már nem tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!