Fideszesek, ti kezelnétek közpénzből az SMA-s kisgyermeket amit jelenleg a Fidesz kormány nem enged?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 18. 20:01
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
14 szavazat
2/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
A kormány minden nap kezeli az SMA/SNI kisgyermekeket, hisz az ellenzék mind ilyen 😂
5/6 anonim válasza:
Nem vagyok fideszes, de ez nem ilyen egyszerű. A társadalombiztosítás nem végtelen pénz, hanem egy meghatározott keret van rá a befizetéseinkből, amit a lehető legjobban kell elköltenünk. Ez a gyógyszer valami 700 millió Ft. Nem vagyok tisztában az árakkal, ezért megnéztem egy magánklinika árati. Egy köldöksérv műtét 1 millió, a net szerint egy rákos beteg 10-20 milliós is lehet, amire meggyógyul. Tehát ebből a pénzből sokkal több életet tudunk megmenteni, ha jól használjuk fel. Ne érts félre, nem sajnálom tőlük a pénzt és örülök bárkinek, aki meggyógyul, de a magyar egészségügy nincs ilyen jó helyzetben, hogy erre is jusson. Sokkal banlisabb dolgok miatt is halnak meg emberek (gyerekek is, főleg csecseőosztályon), például kórházi fertőzésekben. Ennyi pénzből jutna mindenhova elég kesztyű meg fertőtlenítőszer. Aztán ott vannak a későn felismert betegségek, mert napi keret van arra, hogy hány ultrahangot szabad elvégezni. Amíg ezekre a filléres tételekre sincs pénz, addig egy emberre nincs 700 millió a kalapban.
6/6 anonim válasza:
Teljesen egyetertek az elottem szoloval. (nyilvan mas lenne a velemenyem ha a gyerekem smas lenne)
Eleve kapjak azt a 20millios gyógyszert amit havonta ismetelni kell. Ismetlem 20milli, havonta. 1 eves kezelese tobb mint egy nepes csalad egesz elete soran keletkezett egeszsegugyi kiadas.
Szerintem ilyen arak mellett csak a kozossegi finanszirozas ami szoba johet. (en egyébként anno utaltam is Zentenek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!