Mi történne ha egyszer Orbán azt csinálná ami az ellenzék mond?
Nem tudnák hova tenni. Én független vagyok (kormány bizonyos intézkedéseit is támogatom, meg másokat ellenzem, ahogy az ellenzék javaslatainak egy részével is egyetértek, másokkal meg nem) és várom, hogy mikor lesz valódi demokrácia.
Visszahívható képviselőkkel, választási vitákkal, parlamenti vitákkal, kulturált diskurzusokkal, amikor nem lesz halálos ellenségnek és hazaárulónak beállítva az, aki nem az én álláspontom képviseli.
DE a magyar politika sajnos nem ilyen. Itt pont ez kell, elnyomni a másikat, semmibe venni, ellenségnek beállítani. Mindkét oldal ilyen volt és jelenleg is ilyen. Elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktor azt mondja, hogy "tudod mit? Igazatok van, csináljuk így". Egyik nagyon jó példa a Jobbik egykori kerítés javaslata, amit leszavaztak, majd pár hónappal később ők dobták be és meg is szavazták, meg is építették.
Azt gondolom, hogy ha valami véletlen folytán mégis előfordulna egy ilyen, nem tudnának mit kezdeni a helyzettel. Napokig tartó sokk, aztán vérszemet kapnának, hiszen ilyenre az elmúlt 30 évben nem (pontosabban csak elenyésző esetben) volt példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!