Ez most hogy kell elképzelni amit a 6párt szövetség mond: "Töröljék el a regisztrációt!"?
Mert ezt nem igazán értem, nem azért kell regisztrálni, hogy átláthatóbb, követhetőbb legyen az oltás?
Így tudják nyomon követni az oltási sorrendet is. Ezzel tudnak számolni, hogy hova mennyi vakcina menjen, ki kapta meg, ki nem és mennyien.
(Bár azt nem értem, (és én biztos a regisztrációnál rákérdeznék,) hogy Ön milyen vakcinát szeretne kapni, és itt meg lenne adva a vakcinák nevei és + egy hogy nekem mindegy opció.)
A védettségi igazolványt is valahogy meg kell kapni, és ahhoz adatokat meg kell adni, és a második oltás időpontjának az értesítése...stb.?
Szóval valaki elmagyarázná ezt nekem?
Minden adat a rendelkezésükre áll, nem kell ehhez plusz egy regisztráció is. Ha, ahogy mondod lenne valami haszna a regisztrációnak, pl hogy ki milyen vakcinát fogadna el, vagy valamilyen helyszíni adminisztrációt rövidítene, esetleg a regisztráció sorrendjében történne a behívás, stb akkor lenne értelme. De jelenleg semmire nem jó, azt leszámítva, hogy aki kicsit figyelmetlen és mindent beikszel, az feliratkozik a kormánypropaganda hírlevelére, plusz megadja a fidesznek a mobilszámát.
Egyébként most majd a kormány mereven el fog zárkózni a dologtól valami kifogással, aztán 1-2 hónap múlva, mikor már fölöslegesen sok vakcina lesz hirtelen regisztráció nélkül is lehet majd oltani(papíron nem törli el, nehogy az ellenzéknek legyen igaza)
Egy adat nem áll rendelkezésükre: hányan nem hajlandók elmenni az oltásra. (Behívnak 50 embert, s ebből eljön 30. Nagyszerű.)
#3 Egyébként most majd a kormány mereven el fog zárkózni a dologtól valami kifogással, aztán 1-2 hónap múlva, mikor már fölöslegesen sok vakcina lesz hirtelen regisztráció nélkül is lehet majd oltani"
IGEN!
Mert akkor már bárkinek szabadon elérhető lesz a vakcina és nem kell rá várni.
Mit nem tudsz ezen felfogni, hogy most indult be a vakcinák gyártása és még nem volt belőle? Ha kitalálom hogy agyhártya gyulladás elleni védőoltást szeretnék a gyerekemnek beadatni akkor elmegyek a gyerekorvoshoz és simán feliratom vele a vakcinát, MERT VAN BELŐLE, csak azt kell megvárni amíg megérkezik a gyógyszertárba (1 nap) ha éppen nincsen készleten. majd ha a koronavírus elleni vakcinából is lesz elegendő számban akkor ugyanez lesz a metódus. Vagy az állam fogja ingyenesen biztosítani a kockázati csoportba tartozóknak és ott kampányszerűen lesz beszerzés, felhívás rá, mint az influenza elleni védőoltásoknál, vagy mehetsz és megveheted magadnak a patikában. AKKOR már nem lesz szükség a regisztrációra mint most.
Szervezetlenül ez így nem menne:
Ahol én voltam:
10 percenként osztották ki az időpontokat. Bejáratnál 2 katona, 1 rendőr.
Bent lázmérés, fertőtelenítés 2 ember. Eligazító -megkerestek a névsorban, kaptunk egy sorszámot- 3 ember. Nagyteremben 10 számítógépes adminisztrétor 2-3 perces adminisztráció.
10 teremben oltás: 1 orvos/rezidens + egy aszisztens. Még 2-3 ember vett részt az eligazításban, akiknek szükségük volt liftre (1 emelet), ne keverendjenek az emberek a be- és kijáratnál stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!