Szerintetek a magyar "királyi köztévé" beszámol majd a megismételt georgiai szenátusi választás eredményeiről? (Ez dönti el, hogy a szenátusban kik lesznek többségben.)
Tegnap volt a megismételt szenátusi választás Georgia államban, ahol két szenátusról is döntenek. 97%-os feldolgozottság alapján a várható eredmény 2 demokrata szenátus (1,1 és 1,6+%-os többséggel, de a maradék 3% inkább demokratapárti helyekről várják még.)
Ha a demokraták nyernek, akkor 50-50 lesz a demokrata és a republikánus szenátusok száma, és szavazategyenlőség esetén a demokrata alelnök szavazata kettőnek számít. Ez azt jelenti, hogy demokraták vannak az alsó- és felsőházban is többségben, és mivel Biden is demokrata, ez elég nagy jelentőségű hírnek számít. Már csak azért is, mert a szenátus dönthet a nemzetközi - így a Magyarországot érintő ügyekben is.
Azzal mi van, hogy az előrejelzések 4-5 helyes többséget jósoltak a demokratáknak és most imádkozniuk kell egy szimpla döntetlenért is?
A független, objektív sajtó erről mennyit cikkezett? Illetve megint ha nem nézed a királyi tévét akkor mégis milyen alapon tudsz véleményt mondani róla?
Honnan veszed, hogy nem nézem? Időnként szoktam, és elborzadok rajta, mennyit hazudnak.
Arról valóban nem hallottam hogy a felmérések alapján mennyi szenátusi többségük lett volna, és mennyi lett végül, de nem is tartom ezt lényegesnek. A választás végeredménye a lényeges, nem az, hogy az amerikai közvéleménykutatások mennyire pontosak.
Lehet, hogy közöltek valami tájékoztatást, hogy mennyi várható, én nem olvastam, de ez nem jelent semmit: nem olvasom a független média összes cikkét. Én csak az elnökválasztásról figyeltem a közvéleménykutatási eredményeket, a szenátusiról és a képviselőháziról nem, de szerintem ezzel mindenki így volt. De tolj már be nekem néhány olyan fideszes médiás előrejelzés-információt a választás előttről, hogy a demokraták mennyire nyerésre állnak a közvéleménykutatások szerint! Meglepnél, ha találnál, még a Biden győzelméről se számoltak be időben kellő hangsúllyal pláne, amikor már egyértelmű volt.
Ezért is tettem fel a kérdést: Szerintetek most beszámolnak-e. Ebből kiderül, hogy mennyire hitelesek.
#1 És linkelj már egy fideszes/"közmédiás" hírt, miszerint az ellenzék megelőzte a Fideszt, vagy erről még nem is hallottál?!
Tanulságos ez a cikk, érdemes végigolvasni: [link]
democrat's making massif fraud electoral in,;- ohio,texas,louisiana,georgia,arizona,wisconsin,wasington state's!! the congress outrepassed any reclamation republican and nomined winner biden!
biden win NOT LEGAL!!!
entry the vote's to biden had lot of more than 100 year's a go died persons like G.C.Washington, J.Monroe,etc-etc
"Azzal mi van, hogy az előrejelzések 4-5 helyes többséget jósoltak a demokratáknak és most imádkozniuk kell egy szimpla döntetlenért is?"
Most nem azért de ugyanezen logika alapján beszélhetnénk arról is, hogy sokkal nagyobb Biden győzelmet jósoltak. Ebből nem következik semmi.
A mozgósítás mértéket nagyon nehezen tudják mérni, és most GA-ban sem arról van szó, hogy nem nyert volna előtte senki, hanem arról, hogy aki nyert az nem érte el az 50%-ot, ezért szavaznak újra. Viszont Trump az elmúlt hónapokban annyira lejáratta magát, illetve egyáltalán nem kampányolt a jelöltek mellett, hogy ez lett az eredménye.
"entry the vote's to biden had lot of more than 100 year's a go died persons like G.C.Washington, J.Monroe,etc-etc"
Ezek amúgy már cáfolt állítások.
Ha visszakeresed a 2016-os híreket, akkor ugyanúgy érvénytelenítettek halálra hivatkozva szavazatokat. Erről tudnak, ezért nem lehet így csalni.
A kérdésem nem is igazán az amerikai választásról szól, hanem arról, hogy mennyire megbízható a magyar közmédia. Beszámol-e vezető külpolitikai hírekről, ami a Fidesznek nem tetszik, és értelmezik-e az annak jelentőségét.
Sajnos elmulasztottam, így tényleg kíváncsi vagyok rá.
Beszámoltak róla, és ha igen, hogyan? Ha nem, akkor milyen jellegű híreket tartottak ennél fontosabbnak, amiről viszont beszámoltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!