Ha ilyen gyorsan ki lehet fejleszteni egy vírus elleni oltást, hogy nincs még HIV elleni vakcina?
Hát én itt azt olvasom, hogy azért 35 év alatt is eljutottunk oda, hogy a HIV-pozitív betegeket a fejlett országokban megfelelő gyógyszerekkel tudják kezelni, hogy ne jussanak el az AIDS stádiumig.
Illetve, azért a HIV az én legjobb tudomásom szerint, bár 20 évvel ezelőtt Magyarországon közismert tény volt, hogy ránézel egy AIDS-esre, rögtön meleg leszel és AIDS-es, azért leginkább nemi érintkezés útján terjed, tehát kisebb az esélye, hogy pl. egy tömegközlekedési eszközön megfertőződsz, hacsak nem gangbang partit tartanak az Ikarus 280-ason jó magyar módra, ahol az anya nő, az apa pedig 10 férfi, hanem egyszerűen maszk nélkül utazik egy beteg utas, aki alkalmasint nem is tudja magáról, hogy beteg. Így hát az érintettek köre a fejlett országokban nagyobb.
Én is elgondolkodtam ezen.
Azt mondják, hogy a 2003-as koronavírosét tudták alapul venni.
Éltem a 80-as évek végén, bár még gyerekként igazából nem érdekelt a téma.
Arra emlékszem, amikor a '90-es évek elején alsótagozatos voltam és felmerült egy olyan program, hogy kárpátaljai gyerekek jöhettek Budapestre táborozni egyik nyáron, mi meg mehettünk volna Kárpátaljára.
Ez ellen erőteljes tiltakozáshullám indult a szülők körében, mert "Ukrajnában AIDS-esek az emberek". No most tegyük fel, hogy így is van, ami nyilván nem igaz, az AIDS sem terjed úgy, hogy látsz egy AIDS-es embert, de hát Magyarországon a homoszexualitás is úgy terjed egyes vélemények szerint, hogy ha egy gyerek lát egy meleget rögtön búza lesz.
Kérdező
Kb. 15 másodperc alatt feldobta a gugli ezt a cikket:
De éppen így találhattál volna egy rakás könnyen felfogható információt, hogy ne írj ki hülyeséget kérdésként.
A lényeget #1-es egyből meg is válaszolta neked, a HIV nem olyan vírus, mint a corona. Pont, mintha nem értenéd hogyhogy nem lehet eloltani azt a tüzet amiben pont a tűzoltórendszer ég.
Értem én hogy most mindenkiből virológus meg orvos lett az elmúlt hónapokban, de azért legalább minimálisan lehetne előtte informálódni a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!