Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért bújik ki a kormány a...

Miért bújik ki a kormány a felelősség alól?

Figyelt kérdés

[link]

A kormány egyre kevesebbet tesztel amely arra engedhet következtetni, hogy nem akarják, hogy tudomást szerezzünk a valós járványügyi helyzetről, tehát ki akarnak bújni a felelősség alól. Megértem végülis őket olyan szempontból, hogy nem szeretnének korlátozásokat bevezetni ezért célszerű egy stagnáló képet mutatni a járványról, de ez nem fogja megoldani a problémát. Aztán meg majd ha megugrik a halálozás csodálkozunk megint, hogy Európában nálunk lesz a halálozási arány a legmagasabb. Vagy majd azokat is elsikálják?

Miért nem tesztelünk eleget és miért csinálja ezt a kormány? Értem, hogy sokat várunk így is tőlük (lásd: orvosok jelentős béremelése, tesztek se ingyenesek, de már a pedagógusok is nyígnak fizetésemelésért), de amennyi közpénzt lenyúltak az évek folyamán, legalább ilyenkor lehetnének kevésbé fukarak.

2020. okt. 5. 17:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Tavasszal se vot elegendo teszt es most sincs. Mindegy mi az ok, de emiatt kell alaposan merlegelnie a sima hazidokiknak rendelnek-e el tesztet vagy sem. Ezert egyszerubb, ha ok tunet alapjan is mondhatjak ok maradj otthon 10 napig mit "koronavirusos". Sajnos a vezetok elbiztak magukat es nyaron ultek a baberjaikon. Igaz oket az influenza se szokta minden evben erinteni, igy honnan is tudhatnak milyen egy virus szezonalitasa vagy milyen egy jarvany. Viszont az elgondolkodtato, hogy az eüben hirtelen orvosi bert emelnek meghozza ilyen aranyban, hiszen az aldatlan eu allapotok eddig is megvoltak evtizedre vagy tobbre visszamenoleg, csak most hirtelen politikusok is bekukkantottak közkorhazakba es elhult bennuk a ver (mert ugye ok nem szoktak am tb-s ellatasra menni es varni honapokat egy ct-re vagy szembesulni azzal nincs gumikesztyu, tű, nincs klotyopapir stb.)
2020. okt. 7. 07:52
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Az amelyik kibújt a felelőség alól,az nem ez a kormány volt.

Megint mellé nyúltál.

2020. okt. 7. 19:12
 13/17 anonim ***** válasza:
93%
Teljes kapkodás és fejetlenség van ezen a téren is, mint oly sok más dologban. Mondom ezt úgy, hogy sosem voltam baloldal-fan, és a jelenlegi ellenzéket is minősíthetetlennek tartom. Tavasszal is össze-vissza beszélt mindenki, először még azt mondták, hogy a maszk hülyeség, utána már kellett, először azt mondták, hogy jó a sál/kendő is, most már az sem jó. Úgy tűnik, most rátértek arra az útra, hogy x száz vagy ezer ember élete árán megpróbálják működtetni az országot és a gazdaságot, csak szerintem ha a munkavállalók is kidőlnek a sorból, vagy karanténba kerülnek, ugyanolyan nagy szarban leszünk gazdaságilag, mintha "csökkentett üzemmódban" ment volna a termelés. Szerintem ott szúrták el, hogy engedték a rengeteg külföldi utazgatást a nyáron, hozták nyaraltatni a külföldi magyar gyerekeket, és hogy amikor augusztus végén meredeken emelkedni kezdtek az esetszámok, nem reagáltak azonnal és azonnali hatállyal. Eleve hülyeség volt az, hogy szeptember közepén bejelentették, hogy csak október elsejétől lesz kötelező az iskolákban a hőmérőzés. És addig a két-három hét alatt majd elmegy a vírus téli álmot aludni? Mondjuk a kevesebb tesztelés mögött a kapacitások kifulladása is állhat, nem feltétlenül csak rossz szándék. Én azért a magam részéről az emberek könnyelműségét is felvetném, nem hiszem el, hogy legalább egy nyarat nem lehet úgy kibírni, hogy valaki nem külföldre megy nyaralni. Meg lehet nézni a végeredményt, augusztus végétől még úgy is drasztikusan nő a fertőzöttek száma, hogy kevesebb a tesztelés. Jó, nyilván ennek más tényezői is lehetnek, de az emberi ostobaság (mindenáron külföldre kell menni nyaralni, ész nélküli bulizások egymás poharába ivással, egymás ölelgetésével stb., de akár csak egy egyszerű bolti sorbanállásnál is másznak egymás nyakára az emberek, ahelyett, hogy tartanák a távolságot) sajnos szerintem súlyosbító tényező.
2020. okt. 7. 19:17
 14/17 anonim ***** válasza:
13%

ebben az elmélkedésben csak azt nem értem, hogyha a kormány esetleg el akarná laposítani a tesztek csökkentésével a járvány intenzitását, akkor hogy sikerül a betegszámban is ezt megoldani?

már csak mert kérdező, azt mondod, hogy "majd ha megugrik a halálozás", ahhoz súlyos állapotba kéne kerülni...dehát hetek óta robban befele...aztán ugyanúgy nem nő meredeken a kezelésre szorulók száma...minden héten elmondják, hogy 2 hét múlva akár 15-20ezer új beteg megjelenhet az ellátórendszerben, aztán csak nem jön mégsem.

2020. okt. 7. 20:32
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
Még annyi jutott eszembe, hogy számomra egyre inkább úgy tűnik, hogy helyben sem nagyon kapnak az emberek reális képet a helyzetről. Nálunk legalábbis a közeli kisvárosok polgármesterei régebben még bejelentették, hogy vannak egyértelmű esetek, vannak karanténba zártak, most már hetek óta semmi infó. Teljes hírzárlat, fogalmunk sincs, hogy hány beteg lehet a környéken. Pedig szerintem az embereknek joguk lenne tudni, hogy mire készüljenek. De úgy tűnik, most már a polgármestereknek is befogták a száját, a városok honlapját és Facebook-oldalát is csak baromságokkal tömik tele, mintha semmi gond sem lenne. Ma délután is láttam egy mentőautót, mellette egy szkafanderbe öltözött embert, de hát ez kit érdekel, egyáltalán nem kell semmiről sem tájékoztatni a lakosságot.
2020. okt. 7. 21:17
 16/17 anonim ***** válasza:

15. megyei szinten a kormány oldalán le van írva, mennyi a diagnosztizált fertőzött...minek ennél többet tudni vagy egyáltalán mire készülnél? ha elmondja a polgármestered, hogy a városban 400 fertőzött van, akkor bezárkózol és nem mész el a boltba meg sehova?

előtte meg mentél, holott azelőtt 1 héttel is lehet már volt a városban 2-300 fertőzött, csak még nem diagnosztizálta senki...

a beöltözött mentősök pedig tesztelni mennek kérésre. ez semmit nem jelent. aki szól a háziorvosának, hogy gyanús tünetei vannak, ahhoz kimennek...aztán hogy pozitív lesz-e vagy csak megfázott, az majd kiderül...felesleges ezen rettegni.

2020. okt. 9. 07:39
 17/17 anonim ***** válasza:
85%
#15: Nem rettegni szeretnék, csak nagyjából tisztában lenni azzal, hogy hány betegről tudnak. Nyilván akkor is ki kell mennem, ha 10 fertőzött van, meg akkor is, ha 100, ettől függetlenül viszont szerintem az állampolgároknak joguk van tudni az éppen aktuális helyzetről, még ha a számok csak megközelítőek is. Ha elmondanák, hogy ez és ez a helyzet, akkor talán az emberek is kevésbé szarnák le a dolgokat, így meg hamis biztonságérzet van bennük.
2020. okt. 9. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!