A hazai vegetáriánusok, vegánok milyen pártpreferenciával bírnak alapvetően?
Feltelezem, semmilyen statisztika nincs erről, így inkább a megérzésekre vagyok kíváncsi.
Azt mondanám, nagyjából pont olyan arányban oszlik meg a pártszimpátia, mint ahogy azt az ilyen-olyan választások eredményei mutatják, de azért több tényező árnyalja a képet.
A Fidesz jellemzően a kevésbé iskolázott, sok esetben vidéki kis falvakban elő réteg pártja, akikről nem gondolnám, hogy érdeklődnek ilyen kérdések iránt, ezért bizonyára jóval kisebb a párt támogatottsága a vegák között, mint a társadalom egészében. Vagy ott az MSZP, aminek alig van hatvan év alatti szavazója - ez szintén nem az a csoport, aki fogékony lenne a növényi táplálkozás iránt, így az MSZP-szimpatizáns vegák arányát alig becsülném 0%-nál többre.
"A Fidesz jellemzően a kevésbé iskolázott, sok esetben vidéki kis falvakban elő réteg pártja, akikről nem gondolnám, hogy érdeklődnek ilyen kérdések iránt, ezért bizonyára jóval kisebb a párt támogatottsága a vegák között, mint a társadalom egészében."
Ebben 2 állítás és 1 következtetés volt:
Az 1. állítás: "A Fidesz jellemzően a kevésbé iskolázott, sok esetben vidéki kis falvakban elő réteg pártja" - ez igaz, a kistelepüléseken, az idősebb és kevésbé iskolázottak körében a fidesz népszerűbb, mint a nagyvárosi, fiatal, diplomások körében.
2. állítás:
a kevésbé iskolázott, sok esetben vidéki kis falvakban elő réteg (..) akikről nem gondolnám, hogy érdeklődnek ilyen kérdések iránt
Szerintem ez is igaz, a vegánok nem tipikusan vidéki, idős nénik...
Szertintem a vegák között erősebb az ellenzék támogatottsága (és kisebb a fedeszé), mint az teljes társadalomban, ami persze nem jelenti azt, hogy nincsenek vegán fideszesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!