Milyen lenne a világ, ha fiatalok irányítanák?
Figyelt kérdés
Képzeld el, hogy holnap reggeltől a világ összes kormányában, minisztériumokban és önkormányzatokban csak 10 és 15 év közötti fiatalok lehetnek pozícióban. Mondjuk Magyarország köztársasági elnöke egy 14 éves lány lenne, a miniszterelnök egy 15 éves fiú. Szerinted mennyire lenne más az élet? Jobb lenne vagy nem? Modernebb, koropciómentes világ lenne, vagy folytatódna az, ami most van? Milyen innovatív törvényeket hoznának szerinted a fiatal törvényhozók a parlamentben?2020. aug. 23. 15:03
11/16 anonim válasza:
Nem kizáró ok egyik se, se az, ha a zenéhez ért valaki, se az, ha színész. Ha viszont még gyerek, az más tészta. Pl. a pénzügyminisztériumban mit csinálna holnaptól a tizenpáréves jelölted? Még ha amúgy tehetséges is valamiben, meg intelligens: egy intelligens felnőtt se látná át, hogy mi is ott a tennivaló. Ahhoz érteni kell, éveken át tanulni hozzá, aztán több éves gyakorlatot szerezni, mire el meri vállalni valaki a tisztséget.
12/16 A kérdező kommentje:
Aki tud angolul, olvassa el ezt a cikket: [link]
Nem tudom, hogy érdeklődne-e Laurent a pénzügyminisztériumi tevékenység iránt, de akár azt is feltételezhetném, hogy nem lenne számára nehéz átlátni, hogy hogyan működik az említett minisztérium))
2020. aug. 27. 16:43
13/16 anonim válasza:
Ő egy. Oké. És a többi ország pénzügyminisztériumában?
14/16 A kérdező kommentje:
Nekem úgy tűnik, nem kevés a tehetséges gyerek, s ha a szülők és az állam megteremtené a megfelelő kedvező körülményeket, a felismert géniusz-gyerekek száma megnőne, de valószínűleg nem mindenki érdekelt abban, hogy a tehetségeseket és a rátermetteket észre vegyék...
2020. aug. 27. 16:57
15/16 anonim válasza:
Egyfelől szerintem nincs olyan sok annyira tehetséges gyerek - de ha van is, nekem nem lenne szívem őket már 10 éves koruktól dolgoztatni (mert egy minisztériumot vezetni, az bizony kemény munka nap mint nap). Mi maradna akkor a gyerekkorukból?
16/16 A kérdező kommentje:
Ez igaz, a gyermekkort nem lenne jó ötlet leterhelni a felnőtt élet terheivel, bár a mai oktatási rendszer és a digitális technológiák özöne meglátásom szerint már most is nagy terhet ró a fiatalokra. Mire megtanulnak mindent, amit a felnőttek elvárnak tőlük, nem sok energiájuk és szabadidejük maradhat, de amikor nincs tanulnivalójuk, akkor sokan sajnos interneteznek, ahelyett hogy a természetben játszanának vagy pihennének.
2020. aug. 27. 17:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!