Megtudnátok mondani, hogy a jobb és baloldal kinek, vagy minek a jobb és baloldala?
Mindig azt nevezik baloldalnak, amelyik éppen ellenzékben van!
A kormánnyal szimpatizálók, a kormány jobb oldalán helyezkednek el, ők a jobb-oldal, az ellenzéknek már csak a bal oldalon van helye.
Röviden tömören.
A jobboldalnál az egyén van hangsúlyban. Külömböző társadalmi rétegeket máshogy kezel. Előnyei : szabad piac, könnyebb kitörés a társadalmi rétegekből
Hátrányai: a középréteg megszűnése a társadalmi rétegek széthúzása
A baloldalnál pedig a csoport van hangsúlyban.Ez középre húz mindent. Előnyei: a szegényebb rétegeket támogatása. Hátránya : a felsőbb rétegek megbéklyózása, nehezebb előretörés, és korlátolt piaci lehetőségek.
Papíron kb ennyi. De a valóság nem ilyen fekete fehér sokkal színesebb
5-ös!
Igen, elméletig és nagyjából ez a helyzet. Viszont, én arra kérdeztem rá, hogy ezek minek, vagy kinek az oldalai, mert csak annak van jobboldala, aminek van baloldala is, vagy fordítva.
Például: Ha egy autónak nincs baloldala, akkor nincs jobboldala sem, sőt(!) autó sincs. Ezért úgy gondolom a politikai jobb, vagy baloldal ugyanahhoz valamihez tartoznak, vagy ahogy mondani szokták egyek a gyökerek.
A marakodásuk csak színjáték, az emberek megtévesztésére.
2-es vagyok!
Szóval ha megnézitek az országházban:
- középen, a pulpitussal szemben ülnek a kormányzó pártok képviselői
- tőlük jobbra a velük együtt kormányzó pártok képviselői
- és tőlük balra az ellenzékben (kisebbségben) maradt pártok képviselői
És amit a 2-es válaszomban írtam, totál megegyezik az 5-ös válaszoló által írottakkal, egy kicsit más megközelítésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!