Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi hazánk vs Momentum?

Mi hazánk vs Momentum?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik a jobb és miért?

Mi (nem)tetszik az egyikben-másikban?

Rájuk szavazol?

2020. júl. 9. 13:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%

"Mivel bizonyítod, hogy bábpárt?"

Amúgy nem azért de meg tudsz nevezni egyetlen egy dolgot, amit a mihazánk úgy képvisel, hogy nem lopták? A programjuk majdnem teljes egészében a régi 2010-es jobbik program, illetve a jelenlegi fidesz álláspontjának összeollózása.

És akkor aról ne beszéljünk, hogy én már csak elvből nem szavazok egy olyan emberre, akit jobbik képviselőként küldtek a parlamentbe és kilépéskor nem volt gerince visszaadni a mandátumát. Ezzel gyakorlatilag a magyar embereket köpték szembe.

A momentum még nagyon képlékenynek tűnik, ezért nehéz megmondani, hogy milyen irányba tart. Viszont mondjuk programok alapján a legjobb. Nekik volt a legrészletesebb, legjobban kidolgozott programjuk, amiket EU-ban mások is kiemeltek, mint minőségi program.

2020. júl. 11. 05:05
 12/16 anonim ***** válasza:
37%

Mert ha valaki egyetért a fidesszel valamiben akkor már fideszes. Nem egyszer mondott ellent neki, vagy tett olyan kijelentéseket a Mi hazánk, ami a fidesz ellen van!

Ezért van Magyarországon köpködő politika, mert az ilyen emberek összetett dolgokat nem tudnának értelmezni, hogy lehet egyetérteni különböző oldalaknak is.

Az meg, hogy a régi jobbik programjára hajaz.. nem egyértelmű, ha az akkori jobbikosok alapították?

Tényleg valami komoly IQ teszt alapján szabadna engedni, hogy valaki szavazzon.

2020. júl. 11. 05:16
 13/16 anonim ***** válasza:
28%

Egyetértek az IQ teszttel. Én a felső 5%-ban vagyok az alapján.

Ha intelligencia alapján szavazhatnánk, nyilván a Momentum nyerne, nem az MHM-es 70-es IQ-val rendelkező gorillák ;)

2020. júl. 11. 08:44
 14/16 anonim ***** válasza:
30%

"Nem egyszer mondott ellent neki"

A fidesznek célja volt, hogy legyen a fidesztől jobbra egy párt, így a fidesz nem teljesen szélen van.

Arról nem is beszélve, hogy sokkal többször hívják meg őket a médiumokba, illetve támogatják is őket, pl. korábbi fideszes plakát helyeket is megkapták. Na, vajon miért?

"Ezért van Magyarországon köpködő politika"

Azért van ilyen politika, mert létezik a fidesz és a fiókpártjai, pl. a mihazánk.

"nem egyértelmű, ha az akkori jobbikosok alapították?"

És hangfelvétel bizonyítja, hogy a fidesz a régi jobbikos programot emelte át. Akkor mi szükség van a mihazánkra?

Mellesleg ez azt is jelenti ,hogy eddig úgy képviselték a korábbi jobbik programot, pl a 2014-est, ami teljesen más volt, mint a 2010 előtti, hogy nem értettek vele egyet. Vagyis a hatalomért eladták magukat. Ez gerinctelenség.

"Tényleg valami komoly IQ teszt alapján szabadna engedni, hogy valaki szavazzon."

Mondjuk akkor se a fidesz, se a mihazánk nem kerülne a parlamentbe, de ezt gondolom nem tudtad.

2020. júl. 11. 17:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Én szívem szerint összemixelném a kettőt, meg visszavennék kicsit a fasiszta-bolsevik vergődéseikből, és az talán már kiadna egy józan, nemzeti-liberális centrumot, ami már régóta hiányzik az országból.

Ui.: nemzeti nem egyenlő a Fidesz ál nemzetiségével meg a Mi Hazánk sovinizmusával, valamint a liberális nem egyenlő a Momentum, és a német-francia "nyugati tengely" elfajzott liberál-bolsevizmusával, miszerint vessük alá magunkat mindenkinek mert mi senkik vagyunk, és majd a nagy Európa megoldja a világ összes problémáját.

Vannak dolgok amiben egyetértek a Mi Hazánkkal és vannak amikben a Momentummal, sajnos a kettő üti egymást és nem elég ahhoz, hogy bármelyikre is leadjam a szavazatom.

A Mi Hazánkot pont annyira tekintem a Fidesztől független pártnak, mint a Momentumot a Gyurcsányi tömbtől függetlennek. Hiába tagadja, vagy próbál úgy viselkedni egyik is- másik is, elég világos, hogy mindkét párt szatellitként működik a nagyobb tábornak, csak az egyik azt a széljobbos réteget szólítja meg, amit a Fidesz már nem akar felvállalni (persze azért lehet néha szidni a Fideszt, hiszen egy maréknyi Jobbikos szavazót másképp nem fognak tudni magukhoz édesgetni a narancsfa árnyékába). A Momentum meg szintén hiába nem vállalja fel (legalább is hallgatólag egyezik bele), hogy a Gyurcsányi szekeret tolják, szintén egyértelmű, csak egy picit kevésbé nemzetgyilkos, kevésbé "fletós" baloldali alternatívát kínálnak a DK tábortüze mellé, azoknak, akik elhiszik, hogy lehet még parlamenti ellenzék Gyurcsány nélkül és akik nem annyira hisznek a DK szekértábor neomarxizmusában (a zászlót immár kékre, a csillagot sárgára színezve, a nemzetit meg szakrálisan elégetve). Szóval szerintem valódi épeszű harmadik út még mindig várat magára... :(

2020. júl. 22. 20:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a lepontozást, ész érvekre nem is számítottam ;) #előző voltam
2020. júl. 23. 01:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!