Mit gondoltok, meddig marad a Fidesz hatalmon ? Illetve arra is kíváncsi vagyok, ha egyszer vége lesz a Fidesz rendszerének (mert minden rendszer egyszer véget ér, legalábbis a történelem ezt igazolja), mi fogja a végét okozni ?
Ezt a pártot maga Orbán Viktor építette fel, eléggé erősen az ő karaktere köré épűl.
Tud valaki mondani még egy olyan erős személyiséget, arcot valaki a Fideszből mint a Viktor?
Ammedig Viktorunk bírja magát és megengedi az egészsége addig jó eséllyel hatalmon maradhat a Fidesz.
Sajnos nem látok egy olyan karakteres szemilységet és utódot a Fidesz politikai táborában aki hasonló kaliberű és átvehetné Viktor szerepét.
Nagy valószínűséggel, ha Viktor "nyugdíjba" vonúl, akkor az a Fidesz végének a lehetőségét is magában hordozza, ha csak nem áll elő egy hasonló kaliberű valaki és megtud újúlni. Kb, úgy történhet mint ahogy az MDF-el is történt 1994-ben.
De ehhez kellene egy méló kvalitású ellenzéki palleta is, nem ez impotens, szaktudás hiányos banada mi most van az ellenzéki táborban.
" Egyszerűen arról van szó, hogy a magyarok elégedettek a kormánnyal, ezért 4 évente újraválasztják"
A Magyarok többsége nem elégedett. Nem a magyarok többsége választja újra, hanem az átformált választási rendszer. ;)
Orbánt nem csak azért (lesz) nehéz leváltani, mert gyenge az ellenzék, vagy mert totálisan kézben tart és ural mindent, ami ilyen szempontból számít.
Több ezer milliárd ellopott forint után, aminek nem kevés része EU-s pénz, létkérdéssé vált a hatalom. Senki ne gondolja, hogy a bukás mindössze annyit jelentene, hogy Orbán ellenzékbe kerül. Ez egyáltalán nincs így.
Én úgy 2015-16 óta, a legprimitívebb ostoba gyűlöletkampány és propaganda hadjárat(majd később a lejáratókampányok, vagy a Jobbik gigabüntetése, amint megerősödtek) teljesen biztos vagyok benne, hogy Orbán ha élesedne a helyzet, és a hatalma meginogna, vagy komolyan veszélybe kerülne, képes lenne a végsőkig elmenni. Épp azért, mert "békeidőben", a hatalmát teljes biztonságban tudva is olyan eszközöket vetett be, amik a legsötétebb időket idézik.
Szóval én elég régóta egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy ennek bizony csúnya vége lesz, de bizony ebben benne van Orbán is, aki az ellentéteket évek óta tudatosan és intenzíven erősíti, kiélezi. Veszélyes játék ez, főleg úgy, hogy nem számol vele, ők csak 2 millióan vannak. Ha borul a bili, ez kevés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!