Én sem értem. Engem ugyan nem érint, de már 4 hét sincs az eredeti időpontig. Szervezési szempontból is fel kell készülni rá: mi lesz, mi nem lesz, mikor lesz, hol lesz, milyen felügyelet mellett lesz stb. Egyáltalán nem lenne korai dönteni róla. Ez nem fair a most érettségizőkkel (sem a tanárokkal) szemben.
Nem értem, mire várnak: a járvány tendenciája ennyi időre előre azért elég jól megjósolható. (Mármint az, hogy ennél csak rosszabb lesz 4 hetes távlatban.)
Mert még ők sem tudják, mi legyen vele.
Már ki kellett volna küldeni az értesítőket a középiskoláknak.
Inkább az a kérdés, hogy te hol élsz, hogy mind az 5 évfolyamot le akarod vizsgáztatni, és hogy miért lenne képtelenség megtartani az érettségit?
Képzeld el az iskoládat úgy, hogy a diákok negyede-ötöde van csak bent, elég szellős, nem? Minden harmadik padba jut csak diák. Na, pont annyian lesznek érettségin is, semmi gond.
Csak szervezés kérdése, mint említettem. Pont ezért nem biztos még, hogy sikerül megoldani, de technikailag semmi akadálya sincs.
A "nem akarom hazavinni" érvre mindneki azt hiszi, hogy ez az aduász, erre nem lehet semmit sem mondani, csak sajnos aki jár boltba, vagy dolgozni, még ha csak ritkán is, arra ez már nem is érvényes. Az érettségi is pont ilyen, csak egyszer van egy évben. Boltba meg hetente többször járok úgyis.
Remek példa Koreából, így felvételiznek a pályázók egy munkára. Nyilván nem mindenhol lehet alkalmazni, de érzed a lényeget, amit akartam mondani, hogy nem kell egymás szájába ülni, és akkor meg lehet csinálni. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!