Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Fidesz hogy gondolta ezt a...

A Fidesz hogy gondolta ezt a kijárási korlátozást annak fényében hogy az emberek jelentős része nem oda van bejelentve ahol él?

Figyelt kérdés
Én is albérletben lakok, a tulaj megtiltotta, hogy bejelentsem magam. Akkor én most kapom a büntetést ha lemeszelnek amint itt megyek el pl boltba?

#FIDESZ #agyhalál #covidkamu
2020. márc. 27. 09:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
A korlátozás a kijárásra vonatkozik és nem a lakásban tartózkodásra - bejelentetlenül.
2020. márc. 27. 10:00
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Az nem a Fidesz hibája, ha te megszeged a bejelentési kötelezettségedet.
2020. márc. 27. 10:01
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Az "agyhalál" hívószó rád vonatkozik? Pánikot szüntess!

És menj csak nyugodtan a boltba/gyógyszertárba, a lőtéri kutyát sem fogja érdekelni.

2020. márc. 27. 10:03
 4/16 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy bejelentsem magam kell a lakástulaj engedélye. Nem én szegek szabály, én az áldozat vagyok.
2020. márc. 27. 10:04
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
(azért, aki beleegyezik a szabálytalanságba, az sem ártatlan bárány)
2020. márc. 27. 10:09
 6/16 A kérdező kommentje:
Ez kb a 8. albérlet ahol lakok sehol nem jelenthettem be magam.
2020. márc. 27. 10:11
 7/16 anonim ***** válasza:
87%
#2 Nem, hanem a tulaj hibája, aki nem engedi, hogy bejelentkezzek. Persze lehet mondani, hogy akkor keressek másikat, de mikor az összes albérlet arany áron van, nem egyszerű olyat találni, ami nem viszi el a fizetésem (ami részben már a kormány hibája).
2020. márc. 27. 10:13
 8/16 anonim ***** válasza:
90%

1.

Azért az albérletben élők mennek vásárolni és útközben igazolhatják őket. Ha szigorítanak, akkor erre kéne valami megoldás, pont a barátnőm is ebben a cipőben jár.

2020. márc. 27. 10:14
 9/16 anonim ***** válasza:
79%

Van bérleti szerződésed?

Ha félsz ettől vidd magaddal igazolásnak.

2020. márc. 27. 10:21
 10/16 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos tényleg nagyon sok bérbeadó nem engedi a lakcím bejelentését, nekem is van rokonom aki 10 éve nem tudja egyik bérleményében sem ezt elérni. nem olyan könnyű keresni egy másikat - mert a többség nem hagyja hogy a lakó bejelentse magát hivatalosan.

lehet hogy most ebben is segít ez a helyzet és kitalálnak rá valami hivatalos eljárást, mert ha tényleg kijárási tilalom lesz és valamivel igazolni kell hogy hol van az a tartózkodási hely ahonnan kijár az illető - akkor erre is megoldás kell.

Most úgy sem lehet senkinek lakcímkártyát csináltatni, tehát alternatív megoldást kell találni. Viszont itt is az az alap, hogy maga a bérlő akarja a dolgot, ahogyan a fekete foglalkoztatásnál is csak attól változik a helyzet ha az alkalmazottak ragaszkodnak a legális foglalkoztatáshoz, a bejelentéshez. Mert amíg a bérbeadó talál könnyedén olyan bérlőt aki nem ragaszkodik a lakcím bejelentéséhez de fizet, addig azt fogja választani.

2020. márc. 27. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!