Ha valaki tagja egy pártnak, az mennyiben befolyásolhatná negatívan a civil munkakeresési lehetőségeket?
Én, mint vállalkozó, ha a tudomásomra kerül a jelentkezőről, hogy Dk-s, Momentumos, akkor kuka!
Nem politikai ok miatt. Az ilyen ember monoton, szalagmunkára (operátor) való.
Az én vállalkozásokban alapkövetelmény a racionális gondolkodás készsége!
Ez, jó...te és a vállalkozás...
Milyen vállalkozásod van?
DK-s, #1-nek:
Ezt hívják előítéletnek.
Kevés nálam találékonyabb, kezdeményezőkészebb, "jég hátán" is megélő embert találsz!
A szalagmunka nálam kizárt. Képtelen vagyok a monotonitáshoz alkalmazkodni.
Gyakorlatilag minden tekintetben az ellenkezője vagyok annak, amit te képzelsz!
A 8 osztályom ellenére már lassan 20 éve dolgozom mint kőműves és burkoló, festő-mázoló, mélyépítő.
Voltam már takarító, takarítók csoportvezetője, Pizza-Hutban felrakó, oktató, majd konyhafőnök. Majd jött a meki, ott termelés-irányító posztig vittem!
Büszkén mondhatom hogy bár volt már legalább 30 munkahelyem, de eddig kétszer fordult elő mindössze hogy nem én mondtam fel!
Mindezt egy általad megvetett DK-sként.
Egy normális országban semmilyen szinten nem szabad zavarja, de nálunk a szélsőségesen polarizált vélemények miatt lehetnek problémák. Mint a válaszokból is látható, sajnos sötét, beszűkült, tudatlan alakok mindenhol vannak, akik saját politikai kattanásuk alapján akarnak ítélkezni feletted.
Érdemes erről úgy gondolkodni, hogy ha zavarja a munkaadót, az egy szar hely, ahova nem érdemes elmenni dolgozni. Rendes helyen legfeljebb pluszt jelenthet, ha megegyezik a politikai ízlésed a többiekével, de semmiképpen se hátrányt. Ez akár neked is jó teszt az álláskeresés során - ha felvesznek politikai szerepvállalásod ellenére, akkor az valószínűleg egy kellemes, toleráns munkahely, ahol valóban a teljesítményed alapján fognak megítélni.
Nehezebb a helyzet, ha muszáj ott munkát vállalnod. Ilyenkor egyszerűen ne beszélj róla, senkinek sem kell róla tudnia. Párttagként is kerülheted a helyi ügyeket, nem kell feltétlen kiállni a helyi bolt elé pultozni, ahol összefuthatsz az idióta főnökkel.
Én Momentumosként sosem tapasztaltam negatív diszkriminációt, bár igaz, két diplomával és doktori fokozattal a világ talán elérhető legjobb munkahelyein dolgoztam. Hallottam viszont párttársaktól, hogy volt konfliktusuk a politikai szerepből. Nyilván területtől is függ, egy jogászt jobban érint a dolog, mint mondjuk egy mérnököt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!