Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fidesz szavazók! Tesz a...

Fidesz szavazók! Tesz a kormány valamit az országos hajléktalan kérdés orvoslása érdekében?

Figyelt kérdés

Érnek el pozitív változásokat?

Ha nem, miért nem?

2020. jan. 22. 09:46
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Amit tett, azt betámadták... (hogy kötelező legyen bemenni szállóra)

Mit lehet azzal tenni, aki NEM AKARJA elfogadni a segítséget???

2020. jan. 22. 10:23
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Szerinted most hány hajléktalan van? Mennyi volt 10-20-30 éve?

2000-ben még 8000 férőhely volt volt menedékszállón most 12 ezer van. (és ez is a legritkább esetben van teli, mert hacsak nincs farkasordító hideg a hajléktalanok egy része nem megy be ezekre a helyekre)

A 2006-os csúcshoz képest is 300 ezerrel dolgoznak többen, 10 éve folyamatosan nőnek reálértéken a jövedelmi tizedek.

2010-ben a minimálbér a létminimum 80%- volt csak, most már elértünk arra szintre, hogy a minimálbér a magasabb.

Hajléktalanok nálunk sokkal gazdagabb országokban is vannak, mert lehetetlen olyan embereken segíteni akik sokszor saját magukat büntetik és nem akarnak egyről a kettőre jutni.

2020. jan. 22. 10:24
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
94%
Hajléktalanszállót biztosít ahova nem mennek be.
2020. jan. 22. 10:27
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Jelentősen emelte a hajléktalanszállókon lévő férőhelyek számát.
2020. jan. 22. 10:30
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
Igen. Betiltotta a hajléktalanságot, ezért az MEGSZŰNT!
2020. jan. 22. 10:51
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
5# tényleg megszűnt?!?!?! Hát akkor a legjobb intézkedést tette, amit lehetett😂😂😂
2020. jan. 22. 11:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem mondjuk már az is csodás eredmény lenne ha nem lennének ilyen sokan akik utcára kerülnek. Egy jól működő szociális háló tudna ezen segíteni. Ha már az utcára került valaki sokkal nehezebb változtatni ezen.
2020. jan. 22. 11:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem elegendő férőhely van a hajléktalanszállókon, de annyira nem érdekel a kérdés, hogy utánaolvassak. Te viszont megteheted, nem kell a fidesz-szavazók véleményére hagyatkoznod.
2020. jan. 22. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
Marhára nem érdekel a hajléktalanok helyzete. A becsületes dolgozó embereket kell támogatni.
2020. jan. 23. 09:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki juthat nehéz anyagi helyzetbe, akár egy válás, tartós betegség esetén és akkor annyi neki.

Kádár alatt nem lakoltatták ki az ilyeneket, csak esetleg kikapcsolták a villanyt, aztán egy darabig nőtt az adóssága, de előbb, utóbb mindenki helyzete megoldódott, mert igazából azt nem tudja senki felfogni, hogy mennyire megváltoztak a lehetőségei, makacsul ragaszkodnak a régi szemlélethez, idő kell hozzá sok embernek, hogy átlássa a lehetőségeit és ténylegesen változtatni tudjon.

Ma az elesetten mindenki rúg egyet.

Nekem is összejött egy kis adósságom, de nem volt egyébként jogos, elmondom, hogyan történt.

Külföldre mentem dolgozni és majdnem két évig nem is jöttem haza, csakhogy az előző évi fogyasztás alapján küldték a villanyszámlát, pedig senki nem világított az üres lakásban, így összejött egy tizennyolcezer, meg egy huszonvalahányezer adósságom, amit kiadtak ügyvédeknek, megjárta a bíróságot, meg behajtókhoz, végrehajtóhoz került, sőt az áramot is kikapcsolták, így kézen, közön összejött belőle az ügyvédi és eljárási költségekből közel félmillió Forint, plusz a visszakapcsolás költsége, amit először jogtalannak véltem és megpróbáltam fellebbezni, de már bírósági határozatok voltak, amelyeknek szintén komoly költsége volt, így végül nem huzakodtam velük, kifizettem mindent, még az ügyvédemnek is a honoráriumot, mert jobban jártam, ha pontot teszek az ügy végére.

Aztán az eredeti számlahiányt később jóváírták, vagyis az ELMÜ korrekt volt, visszaadta túlfizetés címén, de a többi költség az engem terhelt, valójában a semmiért, illetve a figyelmetlenségem miatt, mert be kellett volna szólnom a szolgáltatóhoz, hogy nem használom egy ideig a szolgáltatásukat, de elmulasztottam.

Szerencsére volt pénzem, végül már nem is bosszankodtam, csak nevettem az egészen, de sajnos így megy ez, aki nehéz helyzetbe kerül és eladósodik, annak ripsz-ropsz megtízszerezik az adósságát, aztán fillérekért elkótyavetyélik a házát, mindenki keres rajta, őt meg kilökik az utcára, mire észbe kapna, aztán mehet a híd alá, illetve már oda sem, mert látni sem bírják a nyomorultat azok, akik együttes erővel csinálták ki, természetesen legális jogszabályok alapján.

2020. jan. 23. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!