A rokkantnyugdijasok is kapnak november végén nyugdijpremiumot?
Hivatalos megnevezés kéne, mert úgy tudom, ilyen már nincs.
A kormányrendeletben van rokkantsági járadékban, rehabilitációs, részesülő,
Hivatalos megnevezés kéne, mert úgy tudom, ilyen már nincs.
A kormányrendeletben van rokkantsági járadékban, rehabilitációs ellátásban, baleseti járadékban, bányászok egészségkárosodási járadékában, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, rokkantsági járadékban részesülő; ők kapnak.
Gondolom, tudod a pontos megnevezést, idekattintva kikeresheted, hogy azok közt vagy-e, akik kapnak: [link]
Végig kell olvasni, mert a (2) bekezdésben is vannak vonatkozó szabályok.
(Elnézést kérek a # 1-es választöredékért, ahogy a kormányrendelet és a válaszablak közt váltogattam, véletlenül az elküldés gombra kattintottam.)
Tisztelt, # 3-as válasz írója!
Tudom, hogy nyugdíjprémium, az van. Rokkantnyugdíj nincs 2012-től, azt nem tudtam, nem tudom, hogy a kérdező az utána levő sok más közül milyen ellátásban részesül; azok közt van-e, akiknek jár a prémium. Rokkantnyugdíjast kérdezett, rokkantnyugdíjas csaknem 8 éve nincs.
A Bajnai-kormány nem rögzítette a nyugdíjprémiumot, mert az törvényben van; a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvénybe iktatta be az országgyűlés a 2009. évi XL. törvény 7. § (1) bekezdésével. Hatályos: 2010. I. 1-től.
És igenis, friss jogszabályban kell keresni, mert a törvény ezt tartalmazza:
„101. § (1) A Kormány felhatalmazást kap arra, hogy
…
d) a nyugdíjprémium megállapítására és a végrehajtásra vonatkozó részletes szabályokat, valamint a (6) bekezdés a) pontja szerinti szorzószámot,
rendeletben határozza meg.”
Amit linkeltem az általad gúnyolt válaszban, az a legfrissebb kormányrendelet, ami a törvényi felhatalmazás alapján készült. Jelenleg is hatályos, ha megnyitod a linket, akkor felül olvashatod, hogy „A jogszabály mai napon ( 2019.10.04. ) hatályos állapota.”. Legalábbis, még úgy 3/4 óráig ez a dátum jelenik meg, holnap a holnapi, de akkor is hatályos lesz még.
A linkelt kormányrendelet 2018. évi, ha hatályban hagyják, akkor változatlanul érvényes lesz, ha erre az évre újat hoznak, akkor az a rendelet ezt hatálytalanítani fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!