Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért gondolják sokan, hogy a...

Miért gondolják sokan, hogy a Mi Hazánk egy Fidesz által pénzelt kamupárt ami az ő érdeküket szolgálja, amikor ez könnyedén cáfolható?

Figyelt kérdés

Ugyanis a Fidesz azt akarja, hogy a szavazók rászavazzanak.

Aki pedig a Mi Hazánk Mozgalomra szavaz, az ezáltal nem a Fideszre szavaz, ami a Fidesznek rossz.

Ez elemi logika.

2019. aug. 9. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel azt is lehetne állítani, hogy Kunhalmit illetve Bangónét is a Fidesz pénzeli, hogy minél inkább járassák le saját magukat és pártjukat a nyilvánosság előtt.

Nem hinném hogy a Mi Hazánk Mozgalom a Fidesz által támogatott "fiókpárt" lenne, több okból is:

- Elég rendesen alá szoktak fűteni a Fidesznek is, főleg amikor valamelyik közszolgálati csatornán szerepelnek. Pl amikor Polt Pétert és úgy en bloc a magyar jogrendszert kérdőjelezték meg a Törökszentmiklósi események kapcsán.

- Budaházy olvasatából nekem az jön le, hogy a Fidesz csak azért nem tette eddig még tönkre financiálisan a Mi Hazánk Mozgalmat, mert az felszívta a kiábrándult Jobbik szavazók egy részét, ezáltal gyengítve a legnagyobb ellenzéki pártot, de ha jól tudom, a Mi Hazánk Mozgalom nincs pártszövetségben a Fidesszel, így nem nekik megy a szavazat. A két párt kapcsolata eléggé egyszerű: csupán gazdasági szempont. Elszívják a Jobbik, (illetve a Fideszes szavazók egy részét is), cserébe nem lehetetleníti el őket a kormány, hanem megkapják azt a bánásmódot, amit alapvetően minden ellenzéki pártnak meg kéne kapnia, értsd: médiaszereplés, plakátok.

- A Mi Hazánk Mozgalom tökéletesen tölti be azt a szerepet, amit a Jobbik töltött be, 2010 előtt. Egy platformot nyújt a radikális jobboldal számára, egy olyan platformot, amelyre igény van, volt, és még lesz is. Az ellenzéki pártok (MSZP - DK - LMP - PM - Jobbik - Momentum ) pedig előszeretettel állítják be őket a Fidesz bábjának, valószínűleg azért mert a Mi Hazánk Mozgalom nem ért egyet azzal, hogy minden pártnak össze kéne borulnia, függetlenül hogy jobb, vagy bal oldali értéket képvisel el, de ezek mellet az is zavarja őket, hogy a szélsőjobboldat képviselik, ami teljesen ellentétes az ők szociáldemokrata / balliberális / centrum elképzeléseikkel. Érdekes paradoxon, nem?

2019. aug. 11. 22:48
 12/16 anonim ***** válasza:
31%

Hallod, egy kommenten belül sikerült ellentmondanod magadnak.

Ha megkapják a plakát helyeket és a médiaszereplést, akkor igenis bizonyítottad te is, hogy támogatja a mihazánkot a fidesz.

Ha én reklámozom a te cégedet ingyen, akkor támogatlak, mivel nem kölcsönös megegyezésről beszélünk. A mihazánkot pont ugyanígy támgoatja a fidesz, amit ki is mondtál.

Továbbá a létezésüknek pont az a lényege, hogy még szélsőjobboldalib dolgokat mondjanak, mint a fidesz, mivel a jobbik már mérsékelt jobboldali.

A mihazánk pedig a szavazók töredékét szerezte a jobbiktól. Valószínűleg a többségük a fidesztől jött, mivel a a jobbik és a fidesz 2014 és 2018 között egyszer szavazóbázist cseréltek.

2014-ben a fidesz még mérsékelt jobb körül mozgott, amíg a jobbik még szélsőjobb volt, viszont 2018-ra a jobbik mérsékelt jobb lett és a fidesz lett a széljobb.

2019. aug. 13. 02:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Nem hiszem hogy ellent mondtam volna magamnak, mivel az, hogy alapvetően megkapják azt a médiaszereplést, amely minden pártot érintene, nem jelenti azt hogy pont a Fidesz pénzelné őket. A plakátokért is fizetnek, nem ingyen és bérmentve kapják őket.

Továbbá nem hinném hogy a Mi Hazánk szavazóinak a többsége Fideszes volt, mivel akikkel én eddig beszéltem, (körülbelül 100 ember, szóval relatíve lehet következtetni) azok nagy része kiábrándult Jobbikos szavazó. Biztos van olyan is aki Fideszes szavazó volt, és átpártolt, de hangsúlyozom: a többség nem ilyen.

2019. aug. 13. 09:04
 14/16 anonim ***** válasza:
7%

"alapvetően megkapják azt a médiaszereplést, amely minden pártot érintene, nem jelenti azt hogy pont a Fidesz pénzelné őket"

Csak ők pont, hogy azon felül kapnak. Erre elgjobb példa a közmédia. Mostanában nem tudom, hogy milyen gyakran hívják őket, viszont alakulásukkor hetente hívták, miközben az ellenzéki pártok többségét 4 évente hívják és akkor is csak azért, mert törvény kötelezi őket.

"A plakátokért is fizetnek, nem ingyen és bérmentve kapják őket."

Tehát ha egy 20 milliós autót 10 forintért veszek, akkor szerinted nem támogat senki, mivel fizettem érte. Ez logikus.

Végülis sosem hallottunk olyanról, hogy valaki kedvezményt ad.

Továbbá nem arról beszéltem, hogy mennyi pénzt kapnak a plakát helyekért, hanem hogy kapnak, miközben az ellenzék nagy része nem.

"Továbbá nem hinném hogy", "de hangsúlyozom: a többség nem ilyen."

Most akkor nem hiszed vagy tényként tudod, hogy nem igaz az állításom, mert nem mindegy.

Ha tényként tudod, akkor kérlek bizonyítsd, mert én pont hogy csak eddig olyan emberekkel találkoztam, akik fideszesek voltak. Ha csak feltételezed, akkor meg mindegy.

2019. aug. 14. 02:56
 15/16 Maya-baba válasza:
87%
Sok itt az ostoba a válaszadók kötött is. Látom vannak olyan gondolkodásra képtelenek, akik még a Jobbik bűvöletében élnek.
2019. okt. 10. 06:59
 16/16 anonim ***** válasza:
29%
Hát ezt tuti a balliberális média találta ki hogy aki nem az ő nézeteiket vallja (baloldaliakét meg a liberálisokét) az már egyből Fideszes meg az ő kamu ellenzéki pártja. Szerintem a Mi Hazánk Mozgalom az nem Fideszes hanem szélsőjobboldali radikális párt aminek örülök hogy megalakult.
2021. júl. 13. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!