A Fidesz volt az EP-választás legnagyobb vesztese?
SZAVAZATOK ÉS SZAVAZATARÁNYOK VÁLTOZÁSA 2018-hoz képest
Fidesz -1.000.331 szavazat -35%
Jobbik -872.622 szavazat -80%
MSZP -453.150 szavazat -66%
LMP -328.931 szavazat -81%
MKKP -7.846 szavazat - 8%
Mi Hazánk +114.156 szavazat (2018-ban még nem létezett)
Momentum +170.287 szavazat +98%
DK +249.589 szavazat +81%
Téged Gyurcsány tanított számolni, ugye?
Na mennyi is a legnagyobb kétszámjegyű prímszám?
Van igazság abban, hogy EP-választást országgyűlési választással összehasonlítani kicsit problémás.
Ugyanakkor szerintem ez a választás alapjaiban rendezte át az egész politikai rendszert.
Leginkább a 2009 EP választáshoz hasonlítható.
Jobbik, MSZP, LMP innentől kuka, a DK és a Momentum képviseli a mainstream ellenzéket, 5%-os kispártként pedig talán bejuthat majd a szélsőjobbos Mi Hazánk, és a viccpártként definiált Magyar Kétfarkú Kutyapárt.
A Fideszről pedig kiderült, hogy nem mindenható - 1 millió szavazat elvesztése az Országgyűlésihez képest azért rettentően sok.
Értem. A többség már tavaly is le akarta váltani a fideszt, és most további 1millió szavazót vesztettek. Így jó?
De most komolyan, ők ezt így is gondolják, és ettől jobban érzik magukat? Miért kell így elhatárolódni a valóságtól?
Szeretem az ilyen vicces kérdéseket.
Mindig megnevettet, hogy milyen kétségbeesettek már ott az ellenzéki oldalon, hogy hülyeséget hülyeségre halmozva próbálnak valami halvány reménysugarat találni.
Szóval a fidesz vesztett, mert 12 helyett 13 képviselője ül az EP-ben.
A fidesz a legnagyobb vesztese az EP választásnak, mert több képviselője van kint és nem az mszp, a jobbik, az lmp akiknek kevesebb vagy egy sem.
Tényleg gondoskodtok minden nap arról hogy legyen kin röhögni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!